I den kommende weekend lyder startskuddet til årets udgave af mesterskabet i klassen med den længste historie i dansk bilsport, Formel Ford. På Padborg Park afvikles den første af årets syv afdelinger, der til slut skal afgøre, hvem der kan kalde sig mester og få sit navn på listen, der tæller profiler som John Nielsen, Allan Simonsen og Nicki Thiim.

Dette hele kan måske endda ende med, at 2011-mesteren bliver en kører, der i forvejen står på listen. Den forsvarende Danmarksmester Jesper Egebart, Børkop, har nemlig valgt at tage endnu en sæson i sin hvide Ray fra Egebart Motorsport, og han betragtes naturligvis af mange som forhåndsfavorit til årets titel.

Modstand kommer teenageren dog til at få, og her er et godt bud Elliot Winther, Roskilde. Han debuterede sidste år i Formel Ford-klassen, hvor han viste, at den DM-titel, han tidligere havde kørt hjem i kartingsportens KF3-klassen, ikke var nogen tilfældighed. Farten var der – specielt hvis vejret var vådt eller underlaget lidt usikkert – og med et års rutine i bagagen er han nu moden til at sikre sig sin første sejr i Formel Ford.

En anden spændende udfordrer for Jesper Egebart er at finde blandt årets debutanter. Det er Michele Gatting, Rungsted, som i år har valgt at prøve kræfter med Formel Ford-klassen, efter at hun har brugt alle sine teenageår – og flere til – med at køre gokart på topplan. Michele Gatting er en succesfuld ung dame, som udover et kartingdanmarksmesterskab fra 2009-sæsonen også har top 3-placeringer fra udenlandske mesterskaber i Belgien, Tyskland og Asien på sit CV.

Den 17-årige racerpige er dog ikke eneste debutant i feltet. Thomas Kronhøj, Grevinge, Morten Dons, Brabrand, Mikkel Byrialsen, Århus, og Kasper Bording, Silkeborg, skal i år for første gang prøve kræfter med en Formel Ford-racer. For de to sidstnævnte kørere kommer det i øvrigt til at ske i velafprøvet materiel, da de skal køre de Aquila FZ1-biler, som i sin tid var med til at sikre det første Danmarksmesterskab til en danskbygget racerbil.

Formel Ford er en alsidig racerklasse, og det vil man også kunne få bevis for på Padborg Park. Her genoptager feltets to seniorer – Niels-Einar Rytter, Trustrup, og Frank Mortensen, Helsinge – nemlig deres evige dyst om at blive bedste 50 plus-kører.

Formel Ford kører træning lørdag formiddag og tidtagning lørdag eftermiddag, mens de to løb afvikles søndag eftermiddag.

Fotograf: Henning Smed.