Vi starter præsentationsrunden med en af de helt unge kørere. En regulær rookie i Formel 5. Men på ingen måde en rookie i racing.

Valdemar Eriksen har et rigtig fint generalieblad bag sig, og ambitionerne fejler heller ikke noget. Valdemar startede med racing i en alder af 7 år. Og Valdemars vej har ikke helt lignet de fleste andre unge danske kørere. Han har boet i USA fra 2008-2014 og derfor har han været igennem den amerikanske racerskole. Han startede i 2010 på Jim Russel Racing School i Californien. Og allerede 2 år after – i 2012, kunne han kalde sig North California Rotax Mini Champion. Noget der stadig står klart som den hidtil største oplevelse i racing, lige ved siden af den første test i en Formel 5 bil. I sin første sæson i Danmark i 2015, viste Valdemar at han ikke var bagud i forhold til sine danske konkurrenter. Således blev han Rookie Of The Year i Dansk Rotax Max Challenge. Og i 2016 endte han med en samlet 3. plads i samme klasse. Og selv om han kørte mod noget ældre kørere formåede han flot at få flere polepositions og heatsejre. Ret flot af den unge nordjyde.

I 2017 er Valdemar blevet valgt til DASU/Team Danmarks Elite Athlete program og er således nu en del af talentprogrammet for unge talenter i Formelsporten. Og det bliver et meget travlt år for Valdemar. For ud over at skulle køre med om Formel 5 mesterskabet i Danmark skal han køre med i både Rotax Max Euro Challenge og det tyske Rotax Max mesterskab. Og ud over det er han blevet en del af Magnussen Racing Experience, hvor han er udviklingskører i Formel 4. Så der er nok ikke nogen tvivl om at den unge nordjyde vil kunne sove godt efter de mange udfordringer hverdagen bringer ham.
Valdemars fritid drejer sig også om andet end racing. Racing simulator, Mountainbike, skiløb og hans Basset Hound, Harley er vigtige ting i Valdemars liv.

Bag Valdemar står et stærkt hold af erfarne mekanikere, ingeniører, drivercoach, og naturligvis familien. Med far i spidsen, er det et erfarent team, der har fulgt Valdemar længe.

Formel 5 byder Valdemar velkommen i flokken og vi glæder os til at følge hans udvikling gennem sæsonen.