En våd dag mere både optur og nedtur

På en regnvåd aprildag skulle første officielle test stå, for Formel 5 klassen. Det var blevet til en delt testdag med Formel 4 og bl.a. DTC. Formelbilerne fik formiddagen til at prøve setup og få nogle omgange i kroppen. Og for en del af kørerne var det første gang de fik prøvet kræfter med Jyllandsringen. Der var, som altid udfordringer med støjniveauet på Jyllandsringen, og det var da også et problem i dag, hvor marshalls flere gange kortede af tiderne pga utilstrækkelig støjdæmpning.
Der var flere nye ansigter i bilerne for Formel 5. Men selvom de var nye chauffører i formelbilen var det for alles vedkommende, erfarne racerkørere. Og alle med lysten til at vise, at de har det der skal til for at køre med om mesterskabet i klassen.

Men uanset erfaring fra gokart, er formelbil en hel anden sag. Og når man gerne vil prøve grænser af, må man til tider tage mere end asfalten i brug. Det måtte Casper T. Hansen sande, da han for alvor fik parkeret bilen i sandkassen for enden af langsiden. Men inden det skete var han klart blandt de hurtigste. Bilen tog ingen skade af turen, og var frisk efter en tur i vaskehallen.

Casper T. Hansen tager lidt sand med hjem i pitten

Men desværre fik ikke alle det optimale ud af testen. Valdemar Eriksen havde problemer med gearkassen, og måtte vente til allersidst af testen inden han fik nogle omgange i bilen. De nye folk fik vist gode takter og det tegner godt for klassens mesterskab i år. På denne dag var det dog ikke alle biler der var på banen, så den sidste officielle testdag den 21. april vil formentlig blive brugt af alle til at trimme bilerne inden det dagen efter, den 22. april går løs med første afdeling af mesterskabet, på netop Jyllandsringen.

Vi glæder os alle til at komme igang og der er lagt op til en fantastisk sæson, hvor Formel 5 klassen igen vil vise at man kan levere det mest seværdige race i Danmark.

Lad kampen mod podiet begynde!

 

Se flere billeder her, hvor der også er billeder af flere af Formel 4 bilerne i aktion.

 

 

Aske Nygaard Bramming i duel med Christian Rasmussen i Formel 4