Feltets yngste – den lille stille nordjyde Valdemar Eriksen har ikke sat næsen op efter en podieplacering i år. Han har sit fokus et helt andet sted. Han ved godt at for at blive dygtig til noget, skal man arbejde meget med det, og grundigt. Og han ved også at man ikke skal forhaste sig i jagten på succes. Succes kommer af gentagelse på gentagelse, af den rigtige opskrift. 

For Valdemar handler det ikke ret meget om omgangstider, sektortider eller point i mesterskabet. Det handler om at gøre tingene rigtigt hver gang. Så kommer farten med erfaringen. Og erfaring, det var netop det han kom for at høste, til dette års Grand Prix Danmark på Jyllandsringen. 

Valdemar har flere gang i sæsonen vist, at han forbedrer sig. Og alderen i betragtning, så har fremskridtet været ganske fornuftigt. Det er trods alt hans første sæson i en formelbil, og det kræver en hel del. Både mentalt og fysisk. Men han klarede igen at lægge lag på, ved weekendens afdeling.

Tidtagningen gik fint, og placerede Valdemar på en P7 og en tid der var identisk med den bedste tid fra sidste gang han gæstede Jyllandsringen. Og da man jo ikke får tildelt træningstid i Formel 5, var den præstation faktisk godkendt. Heat 1 viste også at Der var stabilitet at spore. Farten blev bedre for hver omgang, men desværre betød Casper T. Hansens uheld, at der ikke blev så meget mere at tage med fra det heat.

Heat 2 blev en træls omgang. Og det blev kun til en omgang. For kort efter starten observerede Valdemar at der var noget galt med bilen, der begyndt at ryge. Han var bange for at bilen gik i brand, og valgte derfor at køre i depot, for at sikre at han kunne slukke en evt brand. Det betød desværre at han blev diskvalificeret fra heat 1. Heldigvis var der ikke noget alvorligt med bilen, så efter en kort gennemgang, var bilen klar til heat 3. 

Her blev der vendt op og ned på mange ting. Valdemar startede fra P7, og efter en defekt hos en kører, og en afkørsel fra en anden, var han pludselig på P5. Og selvom regnen væltede ned over banen, fandt han hurtigt rytmen, og omgangstiderne blev forbedret over hele heatet. Han endte på en godkendt P5, og vigtigst af alt fik han god læring med hjem. Nu skal bilen gøres klar til Night Race i Padborg, som er en bane Valdemar kender godt. Så må vi se hvad det kan blive til.