Back to Top

Find et team

Valg af team
En af de store styrker ved det Formel Ford, at det ikke er “one-make” formel. Alle biler skal opfylde en række specifikke tekniske specifikationer, men chassis og motor ikke behøver at komme fra den samme virksomhed/tuner.

Der er mange etablerede teams i ryttergården, der allehar erfaringer med at justere racebiler i en stærkt konkurrencepræget serie. De vil være fordele i af være i et team, både udgifter i forbindelse indkøb af udstyr, transport og telt mv. En liste over hold kan findes andetsteds på siden.

Kørere i to-og tre-bil teams synes også at lære hurtigere, grundet udvekslingen af oplysninger fra test, kvalifikation og løb, for ikke at nævne den naturlige konkurrence imod teamets andre kører(e).

De fleste etablerede teams har en foretrukket chassis og motor kombination, noget som man skal være opmærksom i forbindelse med den endelige beslutning

Start et team
Der er generelt to hovedårsager til, at en kører ville vælge at starte hans/hendes eget team.

For kørere med et begrænset budget kan man overveje at starte et team, det kræver dog noget teknisk kunnen og nogle frivillige hjælpere. Men der kan sparer en betydelig sum penge, som giver kørere muligheden for at konkurrere men de store etablerede teams til en langt lavere pris. Andre kørere, der har hvad der ville blive betragtet som en egentlig fuld budget, kan til tider vælge at danne deres eget team for at bevare fuld kontrol med deres sæson, herunder chassis, motor og set-up beslutninger.

At starte dit eget team kan være en berigende oplevelse, men det er absolut en tidskrævende indsats og at man har total kontrol, er ikke altid ensbetydende med at man altid træffer de rigtige beslutninger. Men hvis du vælger starter et team vil de første afgørende beslutninger være at vælge dit chassis og din motortuner, og finde en erfaren teknisk støtte. Information og priser på nye chassis kan fås fra chassiset importører (se under teams).

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte til Formel Ford klasserepræsentanten (link)!