Bliver mesterskabskampen til en duel?

Kampen om årets mesterskab i Formel Ford begynder nu for alvor at spidse til. Der resterer to afdelinger, hvor den næste køres i den kommende weekend på Ring Djursland, og selv om der ikke kan falde en forhåndsafgørelse, så vil Sensommerløbet uden tvivl reducere antallet af mulige mesterskabskandidater drastisk.

Inden weekendens løb på Danmarks sværeste racerbane er der syv kørere, som har en teoretisk mulighed for at tage den 42. titel i den længstlevende danske racerserie. Ikke nok med det. Flere af disse syv kørere har også mere end blot en teoretisk titelmulighed, for kampen om årets mesterskab har været mere åbent og alsidigt end længe før. I de fem hidtil kørte afdelinger har de 15 afviklede løb haft syv forskellige løbsvindere, ligesom hele tre mand i løbet af sæsonen har været i front for tabellen!

Inden Sensommerløbet på Ring Djursland er Michael Markussen, Kolding, og Nicolai Sylvest, Jægerspris, dog begyndt at rykke fra forfølgerne. De vandt hver et løb ved den seneste mesterskabsafdeling på Sturup Raceway, og fortsætter denne tendens, så vil mesterskabet blive en duel mellem Aquila-køreren fra RS Competition og Van Diemen-køreren fra Fluid Motorsport.

Men det kan også gå en helt anden vej. Så åbent har kampen i Formel Ford-klassen været i år.

Gennem det meste af sæsonen har flere kørere banket på for at tage deres første sejr i klassen. Ved den seneste mesterskabsafdeling lykkedes det således endelig for Niklas Dall Knudsen, Haderslev, der dermed rykkede frem på femtepladsen i DM-stillingen. Resultatet beviser, at alt er muligt i Formel Ford, hvor såvel Morten Dons, Struer, som Lasse Sørensen, Svenstrup, også banker på. Endnu mangler de en sejr på CV’et, men de er treer og firer i mesterskabet og kan pludselig komme til tops, hvis tingene flasker sig for dem på Ring Djursland.

Intet er altså afgjort på forhånd i mesterskabssammenhæng i Formel Ford. Det gælder i øvrigt også den Zetec Cup for deltagere, der benytter de ældre og dermed lidt tungere Zetec-motorer. Her er der lagt op til et brag af en kamp på Ring Djursland.

Blot 12 points skiller Mikkel Overgaard Pedersen, Struer, og Mathias Storbank, Give, i toppen af tabellen, men Mikkel Byrialsen, Århus, skal man heller ikke afskrive. Godt nok er han blot kun på en tredjeplads i Zetec Cuppen, men han har taget flere klassesejre i årets løb, og måske kan han overrumle sine to rivaler i løbet.

Foto: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track