Om Formel 5

Formel 5 er den eneste klasse for specialbyggede formel racere, som kører om et Danmarksmesterskab udskrevet af Dansk Automobil Sports Union og Danmark Idrætsforbung og er dermed et officielt DIF Danmarksmesterskab.

Mesterskabet afvikles normalt over syv til otte løbsweekender. Kørerne i kampen om Danmarksmesterskabet for Formel 5 deltager i racerbiler, der er både specialbyggede til motorsport, men samtidig er økonomisk overkommelige at anskaffe og vedligeholde.

Mød feltet og hør mere om klassen

Hør lidt om sjælen i klassen

Generelt om at køre Formel 5

Hvorfor køre Formel 5?

Løbsserien

Formel 5 afvikles over syv til otte løbsweekender, hvor der hver gang køres op til 3 heats.
Points til Formel 5 tildeles efter hvert heat, og der gives points til de 10 første efter pointskalaen 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. 

Løbsafvikling

Lørdag afvikles der dels en fri træning, dels en tidtagning, hvor en kørers bedste tid bestemmer startopstillingen til første heat.

Startopstilling til andet heat afgøres af de første 8 placerede i heat 1 (Sammen med Formel 4, her vendes de første 8, så nr. 8 starter 1, nr. 7 starter 2 osv.)

Startopstillingen til det tredje heat afgøres af de samlede antal point fra 1. og 2. heat, hvis 2 kørere har samme antal point, er tidtagningen afgørende. 

Første heat køres enten lørdag eftermiddag eller søndag formiddag, mens andet heat og tredje heat køres søndag (Visse weekender kan være anderledes) 

Kørere

Deltagerne i Formel 5 omfatter et bredt spektrum af kørere. Der er dem, som har deltaget i klassen i mange år, eller som har erfaring fra en lang række klasser i dansk bilsport.

Der er også mange, som efter en succesfuld karriere i karting bruger Formel 5 som næste trin på stigen på vej mod en professionel karriere i dansk og international motorsport.

Bilerne

I Formel 5 anvendes der udelukkende racerbiler, der er specialfremstillet til konkurrence. Bilerne er bygget af specialvirksomheder med et rørrammechassis, hvor der lige akkurat er plads til køreren, motoren og gearkassen.

Bilerne skal enten anvende den “originale” Formel Ford “Kent”motor, Fords “Zetec” motor på 1.800 cm3 eller den nyere Ford “Duratec” motor på 1.600 cm3, der dog må tunes af individuelle tunere efter et nærmere specificeret reglement.