Formel Ford-feltet vender tilbage til Sturup Raceway

Efter en velfortjent sommerferie genoptages kampen om Danmarksmesterskabet for Formel Ford. Det sker ikke på dansk grund, men derimod i udlandet. Helt præcist køres det femte af årets otte DM-afdeling på Sturup Raceway øst for Malmö – en bane, som flere gange tidligere er blevet anvendt til DM-løb.

2015-Smith-Christensen-01

Sidste gang var i 2013, og derfor er det ikke alle deltagere i feltet, som har praktisk erfaring med den snoede og kuperede racerbane. Det gælder eksempelvis Mathias W. Smith, Nibe, og Kasper Larsen, Aalborg, som indtager henholdsvis første- og tredjepladsen i den aktuelle stilling. Men det kommer næppe til at udgøre det helt store problem for dem. Da Formel Ford-feltet i juni havde årets første udlandsløb i Belgien, var det således Kasper Larsen, der endte som den helt store triumfator, selv om han aldrig havde været på banen før.

Kasper Larsen har resultatmæssigt brug for en weekend i stil med den, han havde på Spa-Francorchamps, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at avancere i tabellen. Sæsonpremieren var ikke den bedste for aalborgenseren, der halter noget efter Mathias W. Smith, som har været meget stærkt kørende i denne sæson. Med en enkelt undtagelse har han været på podiet i alle tolv løb – herunder fem gange på det allerøverste trin – og derfor skal der gå meget galt, hvis ikke han kan drage hjem igen fra Sturup Raceway med en intakt føring.

2015-Larsen-Schandorff-01

Mathias W. Smith og Kasper Larsen er ikke de eneste kørere i feltet, som får banedebut i weekenden. Det samme gælder eksempelvis Michael Christensen, Kongerslev, Mads Hoe, Hadsten, og ikke mindst klassens nytilkomne deltager, Daniel Lundgaard, Hedensted. Efter et debutløb i en lånt bil på Ring Djursland stiller den tidligere gokartkører nu til start i sin egen racervogn.

Af kørerne i toppen af tabellen er Christian Schandorff, Rønde, den eneste, som tidligere har kørt race på Sturup Raceway. Det skete i hans debutsæson i 2013, hvor han scorede et par syvendepladser. Nu har han fået to år mere på erfaringskontoen, og han vil sikkert kunne kæmpe med om pokalerne.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track