Lasse Sørensen scorede hattrick på Anderstorp-banen

Der kom et nyt navn øverst i tabellen for det danske mesterskab i Formel Ford, da årets anden afdeling blev afviklet på Scandinavian Raceway i Sverige. På den tidligere Formel 1-bane ved byen Anderstorp lykkedes det nemlig Lasse Sørensen, Svenstrup, at krydse målstregen først i alle tre løb, og med maksimumpoint kunne han ikke blot rykke fra anden- til førstepladsen i tabellen, men også sikre sig en ganske solid føring.

Lasse Sørensen kom dog ikke let til sine tre sejre, selv om han startede dem alle fra pole position.

2013-Soerensen-Lasse-02

Under et af heatene forbremsede han sig således for enden af banens langside, der også indgår som en del af en landingsbane, og det betød, at de tre bagvedliggende konkurrenter kunne smutte forbi ham. Men Lasse Sørensen opgav ikke ævred, kæmpede videre og fik passeret rivalerne inden det ternede flag. Det var dog ikke kun for enden af den over 1.000 meter lange langside, at han kunne begå fejl. I andet heat havde han således for lille indgangshastighed ind på langsiden, hvorfor tre konkurrenter kunne slipstreame forbi ham, men også her lykkedes det ham at kæmpe sig tilbage til den forreste del af feltet.

De to kørere, der fulgte Lasse Sørensen med på podiet i de to første løb, var hjemmebanefavoritten Joakim Darbom, Sverige, og teamkammeraten Michael Markussen, Kolding, som dog i tredje og sidste heat satte dyrebare point til, da et led i gearstangsforbindelsen knækkede på hans bil.

Frederik Schandorff, Rønde, og hans team, CF Racing, havde valgt en noget anden strategi end de fleste andre i feltet ved først at anvende nye dæk til løbene, og det gav for en tid pote. Med de friske dæk kunne han i andet heat kæmpe sig forbi konkurrenterne og gå fra fjerde- til førstepladsen, inden han blev indhentet, mens han i tredje og sidste heat også førte feltet an, indtil han blev passeret af Lasse Sørensen. Også teamkammerat Christian Schandorff var bedre kørende end ved debuten på Ring Djursland.

Ved løbsweekenden på Scandinavian Raceway talte Zetec-delen af feltet intet mindre end syv deltagere, hvilket bl.a. skyldtes, at AutoTech Racing havde lejet to af sine biler ud til Daniel Lindberg og Frank William Petersson, begge Sverige, ligesom også Alexander Jönsson, Sverige, var til start.

Alexander Jönsson er tilmeldt den danske løbsserie, men var forhindret i at være med ved sæsonpremieren på Ring Djursland, men i sit første billøb viste den svenske, tidligere kartingkører, at han også kan mestre en Formel Ford. Han blev således bedste Zetec-kører i de to første løb, men måtte i det tredje og sidste se sig overgået af Sander Wichmann Mortensen, Valby. Imidlertid måtte Sander Wichmann Mortensen udgå af et af weekendens løb, hvorfor føringen i Zetec Cuppen er blevet overtaget af Mathias Storbank, Give.

Næste gang, der skal kæmpes om point til det danske mesterskab for Formel Ford, kommer det også til at ske på en svensk bane, nemlig på Sturup Raceway ved Malmö i slutningen af maj.

Foto: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track