Nicolai Sylvest tog Formel Ford-titel i modig afslutning

Tre kørere havde inden søndagens tre finaleløb for Formel Ford på FDM Jyllandsringen muligheden for at sikre sig mesterskabet i klassen. Med de rette resultater kunne enten Morten Dons, Struer, Michael Markussen, Kolding, eller Nicolai Sylvest, Jægerspris, ved dagens afslutning få hængt en guldmedalje om halsen.

Nicolai Sylvest var dog favorit. Ikke kun fordi han to uger tidligere havde gjort rent bord på Ring Djursland, men også fordi han havde fået sig et så solidt forspring i toppen af pointtabellen, at han med taktisk klog kørsel ville kunne køre mesterskabet hjem. Og det var netop det, han lagde ud med i første løb. En placering på startopstillingen som nummer tre blev forvandlet til en position som nummer seks, da det første sving blev rundet.

Forrest var Morten Dons, som dermed havde fået et godt udgangspunkt for at holde liv i sine gulddrømme, men han blev hurtigt passeret af Michael Markussen, der også jagtede en sejr. Længe så det ud, som om de ville tage de to første pladser i løbet, men så begyndte Nicolai Sylvest at røre på sig. Han kørte sig op, passerede Morten Dons tre omgange før mål, og på sidste omgang overhalede han Michael Markussen og tog sejren i en vanvittig finish, hvor Nicolai Sylvest, Michael Markussen og Lasse Sørensen over målstregen blot var adskilt af 74 tusindedele af et sekund!

Mesterskabet var endnu ikke i hus, men det var kommet meget tættere på!

Det andet løb førte Nicolai Sylvest an fra start, men her var han mere forsigtig. Først kom Michael Markussen forbi – for så at tabe føringen, da han fik en strafbane for en tyvstart – så var det Lasse Sørensen, der kom i front, og her blev den unge nordjyde årets ottende løbsvinder. Men over målstregen blev han fulgt af Nicolai Sylvest, der nu var sikker på titlen – og æren af at blive yngste Formel Ford-mester i Danmark nogensinde.

Løb tre på FDM Jyllandsringen gav også vinder nummer tre. Denne gang var det Niklas Dall Knudsen, Haderslev, som sejrede, men det var først efter en tæt duel med teamkammeraten Michael Markussen, hvor begge havde været i front. Denne sejr rykkede Niklas Dall Knudsen frem på fjerdepladsen i den samlede stilling efter Morten Dons, der med sæsonens mest stabile indsats tog bronzen.

Fotograf: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track