Nu starter kampen om at blive den næste Danmarksmester

Danmarksmesterskabet i Formel Ford har gennem de seneste mange år vist sig som et godt karriereskridt for unge racerkørere, som gerne vil etablere sig i toppen af dansk bilsport – nationalt som internationalt. Formel 1-køreren Kevin Magnussen, DTC-kørerne Jesper Egebart og Michael Markussen samt den ny-udklækkede Blancpain-Mercedes-kører Nicolai Sylvest er nogle af de seneste, som med et DM-guld i baglommen fra Danmarks hurtigste racerklasse er nået videre i sporten.

2014-Smith-Mathias-03

Sidste sæsons topkørere er rykket videre på karrierestigen, og når årets Formel Ford-sæson i weekenden starter på Padborg Park, starter der derfor en ny kamp om at blive den næste Danmarksmester, og det bliver en lidt usædvanlig sæsonstart.

Ikke en eneste af kørerne i årets premierefelt har hidtil vundet et løb i Formel Ford-klassen, så weekenden vil med garanti udløse en ny vinder – hvis ikke flere, for der køres tre løb.

To kørere skiller sig ud som favoritter. Det er Mathias Weinreich Smith, Nibe, og Nicklas Ingemann, Vejle. Begge tager de hul på deres tredje sæson i Formel Ford-klassen, hvor de ofte har været at finde i den forreste del af feltet. Flere gange var Mathias Weinreich Smith i front for løb i 2014, men manglede lige det sidste held til at kunne sejre.

2014-Bak-Larsen-Kasper-02

Christian Schandorff, Rønde, og Kasper Larsen, Aalborg, er to andre gode bud på en sejrherre på racerbanen ved den dansktyske grænse. De sluttede sidste år som henholdsvis nummer fem og seks i tabellen, hvor blot få point adskilte dem. Begge fik de podiepladser, og det er helt sikkert, at de også vil score i 2015.

Den kommende sæson i Formel Ford kommer naturligvis også til at byde på en række debutanter. Årets nye navne på Padborg Park bliver Marcus Bay Lange, Dianalund, Michael Christiansen, Kongerslev, Mads Hoe, Hadsten, Alexander Lindvig, Højbjerg, og Cato Poulsen, Rungsted, og som sæsonen skrider frem, vil der sikkert komme flere til.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track