Nye kørere i front for mesterskaberne

Kampen om årets mesterskabstitler i Formel Ford-klassen tegner mere uforudsigelige end det længe er set i Danmarks eneste klasse for formelbiler. Det er konklusionen efter det første af den danske løbsserie to udenlandsbesøg, for efter løbene på svenske Karlskoga er Nicolai Sylvest, Jægerspris, hoppet fra fjerde- til førstepladsen i det danske mesterskab, mens Mikkel O. Pedersen, Struer, har taget et næsten tilsvarende kvantespring fra tredje- til førstepladsen i Zetec Cuppen!

Løbene ved det traditionsrige Veledromloppet i det centrale Sverige var også ganske usædvanlige for Formel Ford-klassen. Udover at tælle til det danske mesterskab talte løbet også til North European Zone-mesterskabet, hvilket gav et felt på hele 26 biler fra Norden, men derudover var flere af løbene præget af regn, hvilket gav flere kørere mulighed for at brillere.

Det første løb blev kørt på en bane, der blev mere og mere tør, og her stod den generelle kamp mellem Antti Buri, Finland, der normalt kører i det britiske mesterskab, og Joakim Darbom, Sverige, der er fast mand i den danske serie. Ved målstregen var der knapt et sekund mellem dem, men Joakim Darbom kunne dog notere sig sin første maksimumscore til det danske mesterskab foran Michael Markussen, Kolding, og Nicolai Sylvest.

Forud for det andet løb havde der været kraftig regn, og selv om denne stoppede før løbet, så gjorde den fugtige asfalt, at kørerne med de tungere Zetec-biler faktisk kunne gøre sig gældende. Således præsterede Mikkel O. Pedersen og debutanten Nicolaj Jacobsen, Mårslet, at køre sig frem til generelle placeringer som henholdsvis nummer fem og syv trods deres ældre maskineri, og deres omgangstider var også så gode, at de skulle starte tredje og sidste løb fra de forreste rækker!

Andet heat gav endnu en generel sejr til Antti Buri, mens Joakim Darbom på ny tog maksimumpoint til det danske mesterskab foran Morten Dons, Struer, der ligesom de øvrige danskere aldrig før havde kørt på Karlskoga-banen.

Tredje og sidste heat gav atter en generalsejr til Antti Buri, der dermed tog den samlede sejr i North European Zone-mesterskabet. Denne gang var det dog den forsvarende danske Formel Ford-mester, Jesper K. Egebart, Børkop, der fulgte ham over målstregen og tog sæsonens første sejr, hvor der bag ham var skarp konkurrence mellem Niklas Dall Knudsen, Haderslev, og Nicolai Sylvest om tredjepladsen. Niklas Dall Knudsen tog den, men de placeringer, som Nicolai Sylvest kørte hjem, betød, at nordsjællænderen ikke bare kunne erobre andenpladsen i North European Zone-mesterskabet, men også erobre føringen i det danske mesterskab.

Blandt Zetec Cup-kørerne var det Nicolaj Jacobsen, der havde den største pointhøst, men da han som debutant ikke har været med i de to foregående afdelinger af mesterskabet, kunne Mikkel O. Pedersen overtage føringen fra Mikkel Byrialsen, Århus. Men der er kun et point mellem dem.

Kampen om de danske mesterskaber i Formel Ford genoptages efter sommerferien på Padborg Park.

Fotos: Bengt-Åce Gustavsson / Racefoto.se.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track