Var i front for første gang

CF Racings to kørere, Frederik og Christian Schandorff, begge Rønde, var for første gang ude at køre Formel Ford internationalt, da der blev kørt en afdeling af det danske mesterskab på Scandinavian Raceway i weekenden. Men selv om det var nye omgivelser for brødreparret, klarede de sig godt.

2013-Schandorff-Frederik-02

”I to af de tre løb, som vi kørte på Anderstorp-banen, var jeg fremme og føre,” fortæller Frederik Schandorff. ”I det første løb blev min føring dog meget kort, for der gik ikke længe, inden de mere rutinerede kørere i klassen kom forbi mig.

”Men anden gang, jeg var i front, gik det meget bedre. På den første omgang gik jeg forbi Lasse Sørensen, som havde vundet de to første løb, og så kunne jeg ellers føre de første ni omgange. Men efterhånden begyndte specielt mine fordæk at være slidt noget op, og jeg blev indhentet af kørerne bag mig. Lasse Sørensen kom forbi mig igen, og så blev jeg presset af Joakim Darbom, og han ville åbenbart bare forbi!”

Det blev til to fjerde- og en tredjeplads for Frederik Schandorff, mens Christian Schandorff for alvor fik fart i sin bil og scorede to femtepladser ved løbene i det svenske.

2013-Schandorff-Christian-01

”Jeg glæder mig virkelig til at komme til at køre på Anderstorp igen, for det er bare en fantastisk bane,” siger den blot 14-årige Christian Schandorff.

”Min debut i Formel Ford på Ring Djursland var resultatmæssigt ikke det bedste, jeg har lavet, men jeg fandt min race-craft igen. I et af løbene startede jeg som tier, og selv om jeg kom lidt dårligt fra start, så fik jeg hurtigt arbejdet mig fremad i rækkerne og overhalet nogle af dem, som lå foran, bl.a. veteranen Niels-Ejnar Rytter. Ham tog jeg ned ad langsiden, hvor vi kørte med 250 km/. Jeg nåede helt op på en femteplads og var bare nogle sekunder efter Frederik.”

Foto: CF Racing.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track