Afgørelsens time: tre mand kan vinde guld

Søndag bliver afgørelsens time i Formel Ford. Danmarks eneste klasse for vaskeægte racerbiler afvikler i weekenden det sidste af årets mesterskabsafdelinger på Padborg Park. Her skal det afgøres, hvem der skal følge i hælene på Nicolai Sylvest, Jægerspris, som tog sidste års titel og siden avancerede til den internationale Formel 3-klasse.

2013-Felt-07

Tre unge kørere har muligheden for at tage mesterskabet i klassen og føje deres navn til listen af succesfulde vindere som Jac Nellemann, København, John Nielsen, Randers, Nicki Thiim, Sønderborg, og Kevin Magnussen, Roskilde. De tre titelkandidater er teamkammeraterne fra RS Competion Michael Markussen, Kolding, og Lasse Sørensen, Svenstrup, og Frederik Schandorff, Rønde.

Sidstnævnte er outsider i titelopgøret. Djurslændingen har slået sit navn fast med flere løbssejre og en klar position som årets bedste nye navn med mere end dobbelt så mange point som den næste debutant i pointtabellen. Men hans afstand til d’herer Markussen og Sørensen er dog så stor, at de begge skal løbe ind i uheld, mens Frederik Schandorff selv skal gøre rent bord på Padborg Park, for at han kan tage titlen.

Der er derfor reelt tale om en duel om den danske titel. Og hvilken duel. Michael Markussen og Lasse Sørensen er ikke blot teamkammerater. De er også meget jævnbyrdige. Hver især har de vundet syv løb – svarende til en tredjedel af de 21 løb, der hidtil er blevet kørt. Og de er i tabellen kun adskilt af seks point – hvilket er mere end differencen mellem det antal point, som en første- og en andenplads giver i et enkelt løb. Og dem er der altså hele tre af på Padborg Park.

Dagsformen kommer til at være afgørende. Godt nok var det Michael Markussen, der gjorde rent bord med tre sejre ud af tre mulige, da Formel Ford-klassen i juni havde sæsonens første besøg på Padborg Park, men rent faktisk er det Lasse Sørensen, som senest er blevet kåret som løbsvinder i klassen.

Feltet på Padborg Park kommer til at byde på en enkelt ny konstellation.

Det er Lasse Jakobi Ougaard, Odder, som i hele sæsonen har deltaget i en Aquila med Zetec-motor, men til Padborg Finalen skal han have sin første start i Copytec Racings australskbyggede Spectrum 011C-racer, som ved GP Danmark blev kørt af Mathias Storbank, Give, som i weekenden er så godt som sikker på at vinde Zetec Cuppen.

 

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track