Michael Markussen blev ny mester i Formel Ford

Der var spænding lige til det sidste om udfaldet i kampen om det danske Formel Ford-mesterskab. Forud for finaleweekenden på Padborg Park havde Frederik Schandorff, Rønde, Lasse Sørensen, Svenstrup, og Michael Markussen, Kolding, mulighed for at tage guldet, og det var først på den ottende af de 15 omgange, som sidste løb gik over, at afgørelsen faldt.

Frederik Schandorffs mesterskabschance var teoretisk, og allerede efter første heat var guldkampen blev reduceret til en duel – og vel at mærke en duel, hvor der var kommet ny mand i front for tabellen.

Inden finaleweekenden førte Michael Markussen med seks point, men da Lasse Sørensen vandt det første heat efter intenst pres fra netop teamkammeraten Michael Markussen, var det nu ham, som indtog førstepladsen. Men med det mindst mulige forspring – blot et point – inden deltagerne rullede ud til andet heat.

2013-Markussen-Michael-02

Her skulle Michael Markussen starte på pole position, og det udgangspunkt udnyttede han til fulde ved at gå i front. Andet løb var en gentagelse af det første – blot med omvendt fortegn – for nu var det Lasse Sørensen, som pressede på. Men forbi kom han ikke, og så stod DM-regnskabet atter i Michael Markussens favør med en føring på seks point.

Årets sidste løb – der var det 23. i rækken – skulle derfor afgøre fordelingen af guldet og sølvet. Her kom Michael Markussen atter først fra start, men denne gang lykkedes det Joakim Darbom, Sverige, at lægge sig på andenpladsen foran Lasse Sørensen. Svenskeren formåede dog at lægge så meget pres på Michael Markussen, at han ved afslutningen af tredje omgang kunne overtage føringen, og nu kom Michael Markussen under pres fra Lasse Sørensen.

Tre omgange senere byttede de to plads, men selv om Lasse Sørensen nu var bedst placeret af de to, så var det ikke tilstrækkeligt til at blive mester. Han skulle forbi Joakim Darbom for at have en chance, men forbi kom han aldrig. Da feltet ved afslutningen af ottende omgang nærmede sig langsiden og målområdet med tilskuerpladserne, var det uden Lasse Sørensen, som holdt udenfor banen. Dermed var Michael Markussen sikker på DM-guldet og undlod at presse Joakim Darbom, som trods sæsonens fjerde løbssejr ikke formåede at passere Frederik Schandorff, som tog bronzen.

2013-Darbom-Joakim-03

Blandt Zetec-kørerne var det denne gang Alexander Jönsson, Sverige, som dominerede. Han blev flere gange undervejs presset af Mathias Storbank, Give, som dog aldrig kom forbi. Mathias Storbank endte dagen i tilskuernes rolle efter et sammenstød, men han kunne dog glæde sig over at have taget den samlede sejr i Zetec Cuppen.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track