Daniel Lundgaard – Spa var fantastisk

_ABC8059web

Spa var intet mindre end en fantastisk bane at køre på!

Og det udtaler Daniel, selvom det ikke var en weekend med det optimale udbytte. Ikke at weekenden var total nedtur, men når man går efter at vinde hvert løb, så er 2. pladser ikke noget man samler på.

Spa er som bekendt en legendarisk Formel ! bane, hvor mange store og drabelige dueller er kæmpet. Og det alene gjorde weekenden til noget helt specielt. Bare det at få lov til at køre ræs på den bane, er ikke mange forundt. Og Daniel var da også som en lille dreng i en slikbutik – han kunne ikke få nok. Der er så mange fantastiske ting ved den bane at man kan blive ved med at fortælle. I Danmark har vi Ring Djursland, der er kuperet, men det er ingenting i forhold til Eau Rouge, hvor man kører direkte op i himlen med fuld hane, og uden at kunne se det kommende sving, før det er der. Man skal vide hvornår man skal svinge ind. Det giver ekstra hår på brystet.

Men Daniel har jo tidligere bevist at han hurtigt finder rytmen på en ny bane, og Spa var ingen undtagelse. Han var hurtigst hele vejen gennem weekenden. Formel Fordserien skulle også denne gang køre med andre klasser. Denne gang var man lagt under Monoposto og F3 Cup, hvilket betød at man ville blive placeret midt i det 41 biler store felt, hastighedsmæssigt. Men da banen var godt 7 km lang, betød det dog hurtig spredning.

Daniel havde været hurtigst i begge tidtagninger fredag, og skulle derfor starte på pole, både lørdag og søndag. Op til løbet lørdag havde det regnet en lille smule, så banen var lidt fugtig enkelte steder. Men alle teams valgte dog at køre ud på slicks. Da de grønne lamper lyste efter formationsomgangen var det dog teamkammeraten Christian Rasmussen, der kom bedst afsted, og kom først rundt i sving 1. Gennem alle 25 minutter var der skiftende føringer mellem de to kørere, men på målstregen måtte Daniel strække våben og se sig besejret. Ikke den bedste start på pointjagten. Det behagede tydeligvis ikke Daniel med de andre klasser.

Anderledes bedre gik det om søndagen, hvor der koncentrationen i starten var strammet til det yderste. Og selvom der også i dette løb var skiftende føringer med Christian Rasmussen, så var det her Daniel der løb med sejren. Så trods pointtab i første løb, fører Daniel stadig serien komfortabelt. Og når man igen mødes efter ferien, på Ring Djursland, er han topmotiveret for at fortsætte hvor han slap.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track