Den var der, næsten! – Alexander Müller

Anden afdeling af Formel 5 mesterskabet skulle gerne blive Alexanders gennembrud. Og det blev det for så vidt også. Men det rakte bare ikke til at nå hele vejen. Men der blev uden tvivl rynket et par bryn, da den unge sjællænder for alvor fik vist farten. 

Men løbsarrangørerne havde underligt nok valgt, ikke at tildele Formel 5 klassens forudgående træning, forud for kvalifikationen. Det betød for alle, også for Alexander at han skulle på en og samme gang, lære banen at kende, og samtidig sætte en god tid. En meget dum disposition og det betød da også flere farlige situationer.

Trods manglende kendskab til banen, formåede Alexander alligevel at køre sig frem til en startplacering som P5. Det må siges at være godkendt. Da starten gik til heat 1, var det med foden i bund med det samme. Men desværre gik det ikke helt sådan. Efter en god start fik han muligheden for at overhale en af de langsommere F4 biler. Men da han fik overhalet forsøgte F4 køreren at generobre, men lavede en kørerfejl og påkørte Alexander. Det betød tab af flere placeringer, og et skævt styretøj. Han fik dog bilen kørt i mål på en P7.

Heat 2 blev en optur. En superstart sendte Alexander tre pladser frem i feltet. Og en solid kørsel kun afbrudt af en overhaling af F4 køreren fra heat 1, gav Alexander en plads som P4. Han kunne desværre ikke nå helt op til de 3 forreste, men farten var ved at være der. Men absolut godkendt!

Efter heat 2 hvor en af Formel 5 bilerne udgik med en defekt motor, var der en masse uro om kravet om restriktor. Og fordi det blev bevist at brugen af restriktorne gav benzin i olien, fik klassen lov til at fjerne den ene restriktor. Af frygt for deres motor vælger to af klassens kørere at undlade at stille op. Den megen uro omkring restriktorproblematikken bider nu ikke på den mentale forberedelse for Alexander. Han er fuldt fokuseret, og igen laver han en kanon start. Han henter godt ind på de forreste, og pga et par afkørsler, ligger han pludselig P2. Men 2 omgange før målflaget giver det ene hjulophæng fortabt, og det sender Alexander ud af løbet. Utrolig ærgerligt. Men det blev dog til en placering som P5. 

Men Alexander er dog noget skuffet over DASU´s og løbsledelsens håndtering af løbsweekenden. Det skaber en masse uro og dårlig stemning i klassen, at man ikke kan få lov til at fokusere på at køre race, men skal koncentere sig om politik og jura. Han håber der er kommet styr på tingene inden næste afdeling. Han vælger dog afdelingen i Padborg fra, da han gerne vil forsvare sit danske mesterskab i DSK i gokart. Han er dog at finde til Grandprixet på Jyllandsringen d. 18-20. august.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track