Der kom metal med hjem – Line Sønderskov

Følelsen af succes, efter lang tids stræben, er en af de mest fantastiske følelser man kan have i kroppen. Og sådan havde Line det, efter weekenden på Ring Djursland. For på trods af al den ballade der var omkring brug af restriktor eller ej, så holdt Line fokus på opgaven. Og selvom heat 1 ikke gav ret meget håb om pokaler, så holdt Line snuden i sporet. Der blev analyseretdata og video. Om det var det, der gav udslaget vides ikke med sikkerhed, men i hvertfald blev heat 2 et af de mest spændende i lang tid for Line.

I en reel kamp om placeringen som P6 kastede Line sig ud i et par overhalingsforsøg på Emil Kristensen. Og på 6. omgang, efter 3 forsøg var den der. En perfekt nedbremsning for enden af langsiden gav resultat, og Line kunne mærke den der fantastiske følelse i kroppen, man får når man lige har lavet noget stort. Men hun holdt hovedet koldt og holdt bilen på asfalten. Og i resten af heatet kørte hun lige op med Emils teamkammerat Dennis, der dog lå for langt væk, til at hun kunne true hans placering også. 

Men tydeligvis var det en glad og tilfreds Line Sønderskov der steg ud af bilen. Først fik farmand og chefmekaniker Anders et kram, så var det mekaniker og veninden Carina der fik tur. Og sidst men ikke mindst stod mor for tur. Og minsandten om ikke Emil Kristensen dukkede op for at give Line hånden som tak for kampen.

Og bedst som man troede at det ikke kunne blive vildere, så blev det netop det. Til heat 3 havde både Emil og Dennis valgt at trække deres biler ud, af frygt for at ødelægge motoren, pga DASU´s tåbelige restriktorbulletiner. Det gav 2 mindre at lege med på banen. Og selvom Banesportsudvalget kort før sidste heat valgte at fjerne den ene restriktor, fastholdt de deres beslutning. Det gav blot Line mere blod på tanden. To af de kørere hun havde kunnet følge med – og den ene overhalet, i sidste heat – var nu væk. Det måtte da kunne give mere bonus.

Og det gjorde det. Godt hjulpet af interne kampe mellem rivaliserende kørere og defekter sluttede Line på en flot P3. I første sving var det nedtur for Niels-Ejnar Rytter, der blev påkørt så voldsomt, af en F4 kører, at begge hans baghjul punkterede, og han måtte i pit. I øvrigt til et pitstop så hurtigt at det må gå over i historien som det hurtigste i Formel Ford historien, nogensinde. Line slap dog forbi uheldet, og da banepersonalet havde fået ryddet op efter uheldet, og saftycaren var trukket ud, havde Line avanceret 4 pladser. Hun havde virkelig fået smag for succes, og holdt på, med meget stabile tider. Det gav bonus. Da der manglede 3 omgange igen tørnede Aske Bramming Og Jonas Lindhard sammen. Jonas røg ud i sandkassen og Askes bil var så skadet at han måtte køre i pit. 

Og på omgangen efter gav Alexander Müllers ene baghjulsophæng fortabt, og han snurrede af banen. Det gav et fuldstændigt omvendt billede, end starten. Men med tålmodighed og sikker kørsel, kommer man altid i mål. Måske ikke altid som den første, men sikkert. Og da Line fik det ternede flag, stod der en pokal og ventede på præmieskamlen, ud for P3. En fantastisk weekend, der helst skal følges op i Padborg. Her efter weekenden, blev det i øvrigt udmeldt fra Banesportsudvalget, at man har besluttet helt at fjerne restriktorne. En meget klog beslutning, så ræset kan køres uden fare for motorhavari. 

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track