Afgøres Formel Ford-titlen på søndag?

Kampen om det danske Formel Ford-mesterskab nærmer sig med hastige skridt sin afslutning. Der resterer to afdelinger af mesterskabet, der har rødder tilbage til 1971, og den kommende weekend køres den næstsidste runde. Det sker i Skåne på Sturup Raceway, og her kan der måske komme en forhåndsafgørelse på mesterskabet.

Jesper K. Egebart, Børkop, ankommer nemlig til banen med et forspring på 102 point, og selv om han skulle ende med at tære af dette forspring, så kan han sikre sig sin anden titel i streg allerede på søndag. Forudsætningen er kort og godt, at han skal have et forspring på 50 point eller mere, når weekenden er omme, for 50 point er nemlig det antal point, der er at køre om i finaleweekenden på Padborg Park.

På Sturup Raceway er der 75 point på højkant – 25 for hvert af de tre heats, der skal køres – men der er også en ekstra lille krølle på historien. Reglementet for Formel Ford foreskriver nemlig, at deltagerne i det samlede regnskab skal fratrække deres to dårligste resultater, som dog ikke må være fra finalerunden. Her er Jesper K. Egebart i den situation, at hans dårligste resultater rent faktisk stammer fra Sturup Raceway. De er nemlig fra forårets løb, hvor han indkasserede to andenpladser.

Ved den lejlighed var det nemlig ikke den unge Ray-kører, som vandt, men derimod Milton Lundström, Sverige. Netop den svenske Van Diemen-kører er atter med i feltet på Sturup Raceway, og det skal blive spændende at se, om han kan gentage forårets to sejre.

Sidste gang der blev kørt Formel Ford på Sturup Raceway var de øvrige kørere, som dengang kom på podiet, Elliot Winther, Roskilde, og Jakob Nørtoft, Vemmelev. Gennem hele sæsonen har de været nærmeste udfordrere til Jesper K. Egebart, men måske kan truslen mod den regerende mester denne gang komme fra en helt anden kant?

Feltets kvindelige kører har nemlig for alvor fået fart i kroppen. Tidligere på måneden scorede Michelle Gatting, Rungsted, sine første podieplaceringer i Formel Ford med en anden- og en tredjeplads på Ring Djursland, mens hun i den forgangne weekend gjorde det godt ved VM i karting. Her havde hun i finalen kørt sig fra tiendepladsen og sat kursen mod en medaljeplads, da hendes motor gik i stykker. Men der er ingen tvivl om, at racerpigen er flyvende for tiden, og Sturup Raceway er heller ikke ubekendt for hende. I foråret blev det til to fjerdepladser.

 

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track