DM-spænding intakt efter intens Formel Ford-weekend

Der faldt ingen forhåndsafgørelse i kampen om det danske mesterskab for Formel Ford, da årets næstsidste løbsweekend blev afviklet på Ring Djursland. Efter weekendens tre intense løb har tre kørere – Michael Markussen, Kolding, Lasse Sørensen, Svenstrup, og Frederik Schandorff, Rønde – stadig mulighed for at blive mester, og at afgørelsen nok først vil falde i årets allersidste løb, understreges af, at de to førstnævnte kørere blot er adskilt af seks point!

Specielt for Lasse Sørensen var den djurslandske weekend hjælpsom for hans titelaspirationer. I søndagens første løb på en våd bane formåede han efter en flot første omgang at passere Joakim Darbom, Sverige, og Mathias Smith, Nibe, for at indtage føringen i løbet – en føring, som han støt og roligt byggede op, indtil en safety car udraderede hans forspring. Da løbet blev genoptaget, blev han momentvis presset af Frederik Schandorff, der dog måtte lade sig passere af Mathias Smith, inden løbet blev flaget af.

2013-Schandorff-Smith-01

I næste heat blev Frederik Schandorff triumfatoren, men også han måtte denne gang kæmpe sig frem gennem rækkerne. Først forbi Mathias Smith, så Lasse Sørensen og til sidst Joakim Darbom, hvorefter han kunne opbygge sig et godt fire sekunder stort forspring, som holdt til mål. At han kunne vinde med denne margen, hang bl.a. sammen med den intense trekamp, som udspandt sig bag ham mellem Lasse Sørensen, Joakim Darbom og Mathias Smith. Her måtte sidstnævnte ufrivilligt forlade kampen midt i løbet, da han fik et hjulpar ud på det våde græs, hvorefter han ikke kunne stoppe racerbilens direkte kurs mod en dækmur.

Søndagens tredje og afsluttende heat endte med at blive dagens mest nervepirrende i Formel Ford-klassen.

Atter kom Frederik Schandorff i front, og selv om han fik luft til forfølgerne, så lykkedes det parret Lasse Sørensen og Joakim Dambom at køre ham ind. Herefter udspandt der sig en intens nærkamp blandt trioens medlemmer. Et overhalingsforsøg fra Lasse Sørensen gav pote, så nordjyden kom forbi Frederik Schandorff, der i samme moment også måtte se sig passeret af Joakim Darbom. Et par omgange senere kom Joakim Darbom med et angreb på den førende Lasse Sørensen, men fejlede og blev i stedet angrebet af Frederik Schandorff, som kom forbi. Og umiddelbart herefter passerede han Lasse Sørensen, der lidt senere røg ned på tredjepladsen og faldt lidt tilbage.

Joakim Darbom lagde nu hårdt pres på Frederik Schandorff, men efter fire omgange, hvor de to biler lå som klinet til hinanden, dukkede Frederik Schandorff alene frem fra en af Ring Djurslands lavninger og krydsede målstregen med et sekunds forspring til Lasse Sørensen. Men det var sidstnævnte, som blev tildelt sejren, da Frederik Schandorff efterfølgende blev idømt 20 strafsekunder for at have foretaget en opbremsning, så han blev ramt bagfra af Joakim Darbom, så denne røg af banen og udgik. Denne straf har hans team efterfølgende appelleret.

2013-Markussen-Smith-01

Mens de to titelkandidater Lasse Sørensen og Frederik Schandorff begge oplevede at se det ternede flag på Ring Djursland først, så skete det ikke for Michael Markussen. Koldingenseren, der fører i kampen om det danske mesterskab, havde specielt i de to løb på våd asfalt svært ved at finde fart i sin bil, og det var faktisk først i det tørre afsluttende heat, han formåede at komme på podiet. Men inden da måtte han igennem en hård kamp med Mathias Smith.

En anden Mathias havde en god dag på Ring Djursland. Det var Mathias Storbank, Give, som i alle tre løb var bedste Zetec-kører. De tre maksimumscorer har så godt som sikret ham den samlede sejr i Zetec Cuppen, for han har nu en føring på 65 point, og da der endnu er 75 point at kæmpe om, skal han reelt set blot komme i mål i et af de tre heats ved finaleweekenden på Padborg Park i starten af oktober.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track