DM-kørerne scorede tre top 10-resultater

Fem kørere fra det danske Formel Ford-mesterskab havde i sidste weekend taget turen til den tidligere Formel 1-bane Zolder i Belgien for at deltage i tredje runde af Euro Cuppen. Det var Fluid Motorsports Jacob Nørtoft, Vemmelev, privatkøreren Frank Mortensen, Helsinge, duoen fra Egebart Motorsport, Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, og Jesper K. Egebart, Børkop, samt Milton Lundström, Sverige.

I alt blev det til tre top 10-resultater for kvintetten. Milton Lundström blev nummer syv og seks i det to løb, mens Jesper K. Egebart scorede en niendeplads i det andet løb, men hvis ikke banen havde tørret op, kunne han være endt længere fremme.

”Det var vådt nogen steder, og vi var i tvivl om, hvorvidt vi skulle køre på slicks eller regnvejrsdæk, men vi valgte regn,” fortæller den regerende Danmarksmester.

”Det var det rigtige at have først i løbet, for jeg var oppe at ligge som treer og var ved at hente etteren og toeren. Men så blev det tørt, og jeg faldt tilbage og blev nier. Det var et sjovt løb. Selv på de større steder af banen var jeg hurtigere, fordi jeg havde varme i dækkene.”

Jacob Nørtoft blev i dette løb nummer 18, mens Frank Mortensen og Niels-Ejnar Rytter blev henholdsvis nummer 21 og 23.

I weekendens første løb var det i stedet de to 50-plus-kørere, som klarede sig bedst igennem skærmydslerne. Her blev Frank Mortensen og Niels-Ejnar Rytter nemlig henholdsvis nummer 18 og 20. Både Jacob Nørtoft og Jesper Egebart udgik nemlig!

”Der var 4-5 stykker, som lå og kæmpede om syvendepladsen, og det endte med, at Michel Florie spandt foran mig i nedbremsning. Jeg valgte at køre udvendig om ham, og det var så ikke det bedste. Så var jeg ude af det løb,” fortæller Jesper Egebart om sit exit.

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.