Formel Ford får sæsonpremiere med flere debutanter

I den kommende weekend lyder startskuddet til årets udgave af mesterskabet i klassen med den længste historie i dansk bilsport, Formel Ford. På Padborg Park afvikles den første af årets syv afdelinger, der til slut skal afgøre, hvem der kan kalde sig mester og få sit navn på listen, der tæller profiler som John Nielsen, Allan Simonsen og Nicki Thiim.

Dette hele kan måske endda ende med, at 2011-mesteren bliver en kører, der i forvejen står på listen. Den forsvarende Danmarksmester Jesper Egebart, Børkop, har nemlig valgt at tage endnu en sæson i sin hvide Ray fra Egebart Motorsport, og han betragtes naturligvis af mange som forhåndsfavorit til årets titel.

Modstand kommer teenageren dog til at få, og her er et godt bud Elliot Winther, Roskilde. Han debuterede sidste år i Formel Ford-klassen, hvor han viste, at den DM-titel, han tidligere havde kørt hjem i kartingsportens KF3-klassen, ikke var nogen tilfældighed. Farten var der – specielt hvis vejret var vådt eller underlaget lidt usikkert – og med et års rutine i bagagen er han nu moden til at sikre sig sin første sejr i Formel Ford.

En anden spændende udfordrer for Jesper Egebart er at finde blandt årets debutanter. Det er Michele Gatting, Rungsted, som i år har valgt at prøve kræfter med Formel Ford-klassen, efter at hun har brugt alle sine teenageår – og flere til – med at køre gokart på topplan. Michele Gatting er en succesfuld ung dame, som udover et kartingdanmarksmesterskab fra 2009-sæsonen også har top 3-placeringer fra udenlandske mesterskaber i Belgien, Tyskland og Asien på sit CV.

Den 17-årige racerpige er dog ikke eneste debutant i feltet. Thomas Kronhøj, Grevinge, Morten Dons, Brabrand, Mikkel Byrialsen, Århus, og Kasper Bording, Silkeborg, skal i år for første gang prøve kræfter med en Formel Ford-racer. For de to sidstnævnte kørere kommer det i øvrigt til at ske i velafprøvet materiel, da de skal køre de Aquila FZ1-biler, som i sin tid var med til at sikre det første Danmarksmesterskab til en danskbygget racerbil.

Formel Ford er en alsidig racerklasse, og det vil man også kunne få bevis for på Padborg Park. Her genoptager feltets to seniorer – Niels-Einar Rytter, Trustrup, og Frank Mortensen, Helsinge – nemlig deres evige dyst om at blive bedste 50 plus-kører.

Formel Ford kører træning lørdag formiddag og tidtagning lørdag eftermiddag, mens de to løb afvikles søndag eftermiddag.

Fotograf: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track