Fra jord til asfalt, smilet er stadig stort – Emil Kristensen

At køre stærkt nok til at stå øverst på podiet, er ikke uvant for Emil. Som tidligere Danmarksmester i Rallycross ved han godt hvordan man skal manøvrere en bil. Det har dog været udenfor asfalten det er foregået, så han skulle jo i starten lige huske sig selv på, at det altså var inde på det sorte han skulle køre. 

Emil er en del af temet CK Motorsport, der har taget et skifte fra jord til asfalt. Dels for at prøve noget nyt, og for at se om ikke der også på sigt kan falde et Danmarksmesterskab af. Teamet er velfunderet og havde uden sammenligning det største besøgstal, af de deltagende Formel 5 teams, i weekenden. Noget der ifølge både Emil og teamchef Michael Eriksen er helt normalt. Man har en stolt tradition for at støtte op om de to unge knægte. Det var fedt at se så mange i paddocken.

Emil havde dog ikke den mest fantastiske weekend. Den første testdag, fredag regnede nærmest væk, så topfarten blev ikke testet. Men der kom dog værdifuld viden ud af dagen alligevel. Lørdagens træning derimod var en noget bedre oplevelse. Og Emil var ganske godt tilfreds med udbyttet. Til tidtagningen blev det til en P8 i hans første officielle optræden i en formelbil. Og det var han yderst tilfreds med. 

Desværre fik han tekniske problemer i 1. heat. Først var det en defekt kobling og efterfølgende måtte han udgå på 7. omgang med en elektrisk fejl. Så det var ikke den bedste start. Men det kunne ikke slå den altid smilende nordjyde ud. Han kom stærkt igen i 2. heat og viste at han altså kan køre stærkt. hans bedste tid i heatet var kun 1/10 sek fra P4, så der er grund til optimisme. 

Men bilen ville det anderledes og i 3. heat stallede bilen i starten, og han kunne ikke få liv i den igen, så han måtte trækkes væk fra banen, under saftycar. 

Selvom det resultatmæssigt ikke var den store opløftende weekend, var der nu ikke sure miner hos Emil og teamet. Man har godt vidst at det var noget helt andet at få en fuldblods formelbil til at køre optimalt. Man er helt tryg ved situationen. Teamet har rigtig dygtige mekanikere og Emil og teamkammerat Dennis er teknisk dygtige chauffører, der uden tvivl vil kunne blande sig i toppen af feltet, så snart de får sat tingene sammen. 

Det bliver rigtig spændende at følge..!

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track