Helt ny udfordring for de danske Formel Ford-kørere

Det bliver på ukendt territorium, at de danske Formel Ford-kørere i den kommende weekend skal afvikle fjerde afdeling af det danske Formel Ford-mesterskab. Løbsafdelingen køres i Sverige, der ofte har lagt baner til mesterskabsafdelinger, men det er første gang, at det kommer til at ske på Kinnekulle Ring.

Kinnekulle Ring ligger mellem Lidköping og Mariestad og er en 2.072 meter lang bane, der er kendetegnet ved at have en enkelt decideret langside og utallige sving, hvoraf flere følger efter hinanden i et naturligt flow med visse højdeforskelle. Netop det forhold, at banen er helt ny i DM-sammenhæng, gør, at en stor del af feltet har valgt at drage til Sverige i god tid for torsdag at gennemføre testkørsler inden den egentlig del af konkurrencen starter med tidtagningen fredag eftermiddag.

2014-Smith-Kristensen-01

At ingen af deltagerne har erfaring med racerbanen bag rattet af en Formel Ford-racer, gør, at årets fjerde mesterskabsafdeling også kan blive årets mest åbne. Hidtil har sidste års bronzevinder, Frederik Schandorff, Rønde, haft en klar fordel af de erfaringer, han gjorde sig i sin debutsæson, så han har kunnet bringe sig i front for mesterskabet, men nu står han på helt lige fod med de kørere, som forsøger at udfordre ham.

Jan Jønck, Skødstrup, og Mathias S. Kristensen, Charlottenlund, har allerede vundet løb i år og satser på at kunne udnytte den unikke situation til at score yderligere sejre, mens Mathias W. Smith, Nibe, håber på, at heldet – eller rettere uheldet – endelig må vende. Han er aktuelt toer i tabellen, men har ved flere lejligheder dels presset Frederik Schandorff, dels ligget til at skulle vinde. Senest på Padborg Park, hvor han måtte opgive en føring på grund af et løst speederkabel.

2014-Joenck-Jan-06

Formel Ford-feltet tæller denne gang et nyt navn. Eller rettere et gammelt navn. Det er Alex Stubberup Frederichsen, Lystrup, som gør comeback til klassen.

Alex Stubberup Frederichsen kørte sit første Formel Ford-løb som ungdomskører i 1997, og han blev nummer tre og fire i DM-tabellen i henholdsvis 1998 og 1999. I de seneste par år har han fungeret som klasserepræsentant, men kører nu sit første løb i klassen i 14 år. Det kommer til at ske bag rattet af Copytec Racings unikke Spectrum-racer. En lille fordel har han dog i forhold til sine kommende konkurrenter, og det er det faktum, at han sidste år deltog i et løb for historiske biler på netop Kinnekulle Ring.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track