Jonas Linhard Nielsen – rookie med tiden foran sig

Foto: Lindhardt Motorsport
Foto: Lindhardt Motorsport

Inden Jonas Linhard Nielsen satte sig i en Formel Ford var han et meget kendt ansigt i gokartverdenen. Egentlig så de fleste af konkurrenterne kun hans nakke, ihvertfald under løbene. Han vandt som 14 årig Danmarksmesterskabet i Rotax seniorklassen. Den yngste vinder af klassen. Og for lige at understrege at det ikke bare var held tog han også lige det nordiske mesterskab med hjem i klassen. Ingen tvivl om at den 15 årige nordjyde kan køre stærkt – rigtig stærkt!
Men der er alligevel en del der er anderledes i en Formel racer, i forhold til en gokart. Man skal huske på at Formel Ford serien er den hurtigste serie i Danmark, så man sætter sig ikke bare ned i en racer og kører fra alt og alle, selvom man blev nordisk mester i gokart sidste sæson. Og det har Jonas og teamet også fuldt ud forstået. Så ambitionsniveauet er heller ikke så højt. De vil bare gerne bruge denne sæson til at blive skarpere. Dels i handling af raceren, men også i teamet – lige fra mekanikeren til teamchefen. Alle har de noget at lære. Men de glæder sig over at der i Formel Ford serien igen er fokus på, ved fælles hjælp at fremme kørernes muligheder for at blive dygtigere. Filosofien med at hjælpe hinanden med reservedele og tips til setup, glæder teamet. Og de skal med glæde betale tilbage.

Som nævnt er Jonas godt klar over at det der Formel Ford ikke lige er det samme som en gokart. Så forventningerne til weekendens løb på Padborg Park var også noget diffuse. Man ville bare gerne lære noget, og køre så stærkt som muligt. Med minimal testtid i bilen var det et fornuftigt udgangspunkt. Og det viste sig også at Jonas kæmpede med at få fart i bilen, og at finde rytmen. Og i 3. heat knækkede gearvælgeren simpelthen, så Jonas valgte at stoppe der.
Der er grund til optimisme trods alt, og man er helt klar på at dette er en træningssæson. Men man giver så meget gas man kan. Og lige om lidt er der en ny afdeling på Ring Djursland – alt kan ske!

Velkommen i serien Jonas – tro på det!

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track