Mathias Weinreich Smith satte tempoet på Ring Djursland

Mathias Weinreich Smith, Nibe, var i en klasse for sig, da Formel Ford-kørerne mødtes på Ring Djursland for at køre sæsonens sidste løb inden sommerferien. I sin hvide Ray fra familieteamet satte han tempoet og førte an. Hurtigste mand i træningen. Hurtigste mand i tidtagningen. Og så lige tre sejre i de tre løb, der gjorde, at han forøgede sin pointscore med 50 % og udbyggede sin mesterskabsføring!

2015-Smith-Mathias-W-02

Den kører, som på papiret kom tættest på Mathias Weinreich Smith, var Kasper Larsen, Aalborg. Og det var faktisk kun under den frie træning, at det skete. Her var Kasper Larsen blot to hundrededele af et sekund fra Mathias Weinreich Smith, men løbsvinderen fra Spa-Francorchamps var ikke så hurtig i tidtagningen og begik en fejl i det første løb, som plagede ham resten af weekenden.

I startøjeblikket kom det nemlig til en kollision med Michael Christiansen, Kongerslev, hvilket ikke blot betød, at begge måtte udgå, men også at Kasper Larsen blev beordret til at starte fire pladser længere tilbage på startgridden til de to efterfølgende løb, uanset hvor godt hans resultater ellers ville have placeret ham. Nordjyden brugte derfor andet heat til at arbejde sig op igennem feltet, da han kørte sig fra 14. til fjerdepladsen, mens han i tredje heat havde et avancement fra ottende- til andenpladsen.

Her fik han dog et par placeringer foræret.

2015-Rytter-Niels-Ejnar-01

Niels Ejnar Rytter, Trustrup, havde i det to foregående løb været i storform. Veteranen var næsthurtigst i tidtagningen, og det lykkedes ham at holde denne placering til mål i første løb, mens han i det andet måtte se sig slået af Christian Schandorff, Rønde, og bliver treer. I tredje og sidste løb havde han en lang duel med Sander Wichmann Mortensen, Valby, om tredjepladsen, men kombattanterne kom for tæt på hinanden og havnede begge i sandkassen efter at have flettet hjul.

Formel Ford-klassen kunne på Ring Djursland også byde velkommen til en ny kører. Det var Daniel Lundgaard, Hedensted, som efter en svær start som bilkører i en anden klasse hurtigt fandt farten. Han var tredjehurtigst i tidtagningen, men løb senere ind i problemer med bl.a. bremserne på sin bil, og en enkelt ottendeplads blev derfor det eneste synlige resultat, han kunne fremvise.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track