Michael Christiansen – de to sekunder der forsvandt

_DSC6580webTo sekunder er lang tid – rigtig lang tid, når man er i racingsporten. Og det er yderst frustrerende at mangle to sekunder, når man tidligere havde fundet dem. På Ring Djursland, var Michael med helt fremme blandt de forreste, og havde også et par gode dueller med Daniel Lundgaard. Men på Rudskogen Motorsenter, var det som om de to sekunder op til alt det sjove var pist forsvundet. Han lå der på mellemhånd og kørte sit eget sololøb. Ikke særlig fedt når man gerne vil kæmpe med om sejren, og man ved man tidligere har haft speed til at kæmpe med.

De frie træninger skulle bruges til at få banen ind under huden, og finde det rette setup. Og det startede også fint nok. Det tog ikke så lang tid at finde rytmen på banen, og føle sig tilrette på den rigtig fede og krævende bane. Tiderne begyndte også at ligne noget fornuftigt. Og selvom det var svært at finde plads til en god flyvende omgang mellem de mange Formula Basicbiler, så blev det til nogle gode træninger. Den sidste træning blev dog kort, da der opstod problemer med 4. gearet på første omgang.

Men det blev hurtigt fikset, og Michael var mere end klar til lørdagens tidtagning og første heat. Men festen sluttede før den for alvor kom igang. For på lørdagens warmup, blev Michael nemlig ramt i siden af en Formula Basic kører der, efter en afkørsel , glemte at se sig ordentlig for inden han kørte ud på banen igen. Han kørte direkte ind i siden på nr. 56 og bukkede et par wishbones og lavede store skrammer på bilen. Tilbage på paddocken og med blodtrykket i ro, fik Michael og teamet hurtigt bilen gjort klar igen, til tidtagningen. En tidtagning der dog ikke gav det ønskede resultat. Det blev til P6, og de to sekunder var stadig et issue. Det var som om bilen ikke kunne justeres rigtigt – der var store udfordringer med understyring. Men da andre kørere også havde udfordringer med det, tænkte man at det handlede om at justere rigtigt. Men under de to heats, var problemerne der stadig. Så resultaterne for weekenden blev to gange P6. Ikke tilfredsstillende. Efter hjemkomsten har man dog fundet problemet til understyringen. Formentlig under sammenstødet med Formula Basicbilen, knækkede motorophænget. Det er nu skiftet og teamet har brugt mange timer på at gå bilen igennem fra a-z for at sikre at den er i tip top stand til den fedeste tur i denne sæson – turen rundt på den legendariske Formel 1 bane, Spa Francorchamps. Om Michael er klar – det tror jeg nok han er…!

 

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track