Nicolai Sylvest kører Formel Ford

Selv om der er fem måneder til, at 2012-sæsonen starter, så begynder kørerne så småt at melde sig på banen. En af de første er Nicolai Sylvest, Jægerspris, der efter at have kørt først national og siden international karting nu sadler om til Formel Ford, hvor han til næste år skal køre en af Fluid Motorsports Van Diemen-racere.

”Jeg skal deltage i kampen om Danmarksmesterskabet for Formel Ford. Jeg har haft mine første tests i en Formel Ford-racerbil. Jeg føler mig virkelig tilpas i den, og jeg glæder mig mere til foråret end til juleaften, for jeg vil bare i gang med at køre race, ” siger Nicolai Sylvest, der er i gang med at forberede sug på de nye år.

”Når løbssæsonen er i gang, holder jeg mig naturligvis i form, men det er endnu vigtigere her i vinterhalvåret, hvor jeg ikke kan køre. Så jeg har fundet programmet fra sidste vinter frem, og nu står den igen på muskel- og konditionstræning indendørs i de kommende måneder.”

Efternavnet Sylvest virker måske bekendt for folk, der har fulgt den danske asfaltbanesport, og der er da også en sammenhæng. Nicolai Sylvest er nemlig søn af Jesper Sylvest, der i 1999 vandt Danish Touringcar Championship, og veteranen er altid med på sidelinjen, når sønnike kører.

”Nicolai har haft en del tests for Fluid på Sturup Raceway – en bane hvor jeg i min tid som DTC-kører også kørte,” fortæller Jesper Sylvest.

”Jeg ved godt, at en Formel Ford-racer i kraft af sin meget lavere vægt skal være hurtigere end en DTC-racer uanset bane, men Nicolai var utrolig hurtig til at lære den. Der går stadig nogle år, inden han kan få kørekort, men at kunne køre en racerbil rundt på en bane, som han ikke kender, og hvor han samtidig skal lære at koble ud og skifte gear, og så alligevel være hurtigere end de tider, jeg præsterede i DTC – ja, så kan det ikke være helt galt.”

Foto: Sylvest Motorsport.

 

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track