Nu starter slutspurten i Formel Ford

Kampen om Danmarksmesterskabet i Formel Ford går nu ind i sin afgørende fase. Fem afdelinger er kørt, tre resterer og af de tre resterende kommer to af dem til at foregå på FDM Jyllandsringen. Og den første af disse to afdelinger er AutoPartner GP Danmark, der i weekenden foregår på racerbanen ved Resenbro.

2015-Felt-05

Det er første gang i denne sæson, at Formel Ford-klassen skal køre race på FDM Jyllandsringen, så de fleste af deltagerne skal grave lidt i hukommelsen og gemmerne for at finde frem til den recept, de anvendte sidste gang.

En enkelt kører har dog erfaring fra banen i år. Og tillige bag rattet af en formelvogn. Det er veteranen Niels Ejnar Rytter, Trustrup, der i foråret scorede en andenplads i et løb for historiske formelbiler på banen. Men det er en moderne og mere avanceret bil, han stiller op med her og i et andet selskab, så der er som altid en stribe unge kørere, der vil fremad i rækkerne.

En, der er kommet fremad i år, er Mathias W. Smith, Nibe. Med en enkelt undtagelse har han vundet løb på alle de baner, som Formel Ford-klassen har besøgt i år, og med syv sejre i de 15 hidtil afviklede løb har han skabt sig en solid føring i kampen om Danmarksmesterskabet.

Kasper Larsen, Aalborg, og Christian Schandorff, Rønde, har flere gange slået ham – og udfordret ham – men lige nu ligger de i en tæt duel om andenpladsen i den samlede stilling, og hvis de bliver for optaget af hinanden, kan Mathias W. Smith måske ved AutoPartner GP Danmark udbygge sin føring yderligere og sikre sig en forhåndsafgørelse inden DM-finalen.

En dark horse i feltet er Daniel Lundgaard, Hedensted. Han er en af sæsonens debutanter og har kun to løbsweekender på sit CV, men alligevel formåede han for to uger siden at tage sin første Formel Ford-sejr på Sturup Raceway. Kan han tage point fra Mathias W. Smith, kan det gøre det nemmere for Kasper Larsen og Christian Schandorff at hale ind på DM-favoritten.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track