Spændende efterårssæson venter i Formel Ford

Formel Ford har i år udviklet sig til en af de mest spændende og jævnbyrdige klasser, hvis ikke den mest jævnbyrdige af dem alle sammen. Når deltagerne i Danmarks eneste formelbilsklasse tager hul på efterårssæsonen i weekenden på Padborg Park, er det svært at pege på en klar favorit. De i alt ni løb, der blev afviklet i foråret, havde nemlig fem forskellige vindere, mens der nærmest syne at være garanti for, at der efter løbsweekenden vil være vendt rundt på rækkefølgen blandt den håndfuld kørere, som topper tabellen.

Sæsondebutanterne Nicolas Beer, Hellerup, Michael Markussen, Kolding, og Joakim Darbom, Sverige, er sammen med veteranerne Steffen Møller, Århus, og Jesper K. Egebart, Børkop, de fem kørere, som i år har vundet løb. Men rent faktisk er det to kørere, som endnu ikke er blevet noteret for nogen løbssejr endnu i år, som topper tabellen! Det er Nicolai Sylvest, Jægerspris, og Morten Dons, Struer.

Med til at gøre løbet på Padborg Park specielt er også, at det er den første af de fem baner i årets sæsonprogram, deltagerne vender tilbage til. Størstedelen af feltet har derfor ikke bare test-, men også løbserfaring fra OK Padborg Open at trække på, og ved den lejlighed var det Michael Markussen, som klarede sig bedst med to sejre og en andenplads i de tre løb. Siden er alle kørerne også blevet mere dus med deres racerbiler, som de siden har kæmpet om DM-point med på Ring Djursland og Karlskoga-banen, men der er også en lille håndfuld kørere, som har fået endnu mere løbstræning.

Det er kvartetten Sander Wichmann Mortensen, Valby, Frank Mortensen, Helsinge, Lasse Sørensen, Svenstrup, og Nicolai Sylvest, der i sommerferien har kørt op til flere løb på udenlandske baner som bl.a. Spa-Francorchamps, og de synes derfor at have den åbenlyse fordel, at de har fart i kroppen og er klar til at gå til angreb.

Sæsonens anden afdeling på Padborg Park tæller hele 16 Formel Ford-kørere, og her er der denne gang atter en debutant. Det er Kasper Bundgaard Kring Rasmussen, Viby J., der stiller til start med en Zetec-motoriseret Aquila for AutoTech Racing. Men der er også en kører, som vender tilbage til klassen. Det er Lars Sørensen, Vejle, der netop var med ved sæsonpremieren på Padborg Park, men som endte dagen med en afkørsel, der udløste et par brud i den ene hånd. Men nu er den tidligere gokartkører klar til at tage kampen op igen for Egebart Motorsport.

Foto: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track