Tempoet stiger, og temperaturen også! – Valdemar Eriksen

Feltets yngste – den lille stille nordjyde Valdemar Eriksen har ikke sat næsen op efter en podieplacering i år. Han har sit fokus et helt andet sted. Han ved godt at for at blive dygtig til noget, skal man arbejde meget med det, og grundigt. Og han ved også at man ikke skal forhaste sig i jagten på succes. Succes kommer af gentagelse på gentagelse, af den rigtige opskrift. 

For Valdemar handler det ikke ret meget om omgangstider, sektortider eller point i mesterskabet. Det handler om at gøre tingene rigtigt hver gang. Så kommer farten med erfaringen. Og erfaring, det var netop det han kom for at høste, til dette års Grand Prix Danmark på Jyllandsringen. 

Valdemar har flere gang i sæsonen vist, at han forbedrer sig. Og alderen i betragtning, så har fremskridtet været ganske fornuftigt. Det er trods alt hans første sæson i en formelbil, og det kræver en hel del. Både mentalt og fysisk. Men han klarede igen at lægge lag på, ved weekendens afdeling.

Tidtagningen gik fint, og placerede Valdemar på en P7 og en tid der var identisk med den bedste tid fra sidste gang han gæstede Jyllandsringen. Og da man jo ikke får tildelt træningstid i Formel 5, var den præstation faktisk godkendt. Heat 1 viste også at Der var stabilitet at spore. Farten blev bedre for hver omgang, men desværre betød Casper T. Hansens uheld, at der ikke blev så meget mere at tage med fra det heat.

Heat 2 blev en træls omgang. Og det blev kun til en omgang. For kort efter starten observerede Valdemar at der var noget galt med bilen, der begyndt at ryge. Han var bange for at bilen gik i brand, og valgte derfor at køre i depot, for at sikre at han kunne slukke en evt brand. Det betød desværre at han blev diskvalificeret fra heat 1. Heldigvis var der ikke noget alvorligt med bilen, så efter en kort gennemgang, var bilen klar til heat 3. 

Her blev der vendt op og ned på mange ting. Valdemar startede fra P7, og efter en defekt hos en kører, og en afkørsel fra en anden, var han pludselig på P5. Og selvom regnen væltede ned over banen, fandt han hurtigt rytmen, og omgangstiderne blev forbedret over hele heatet. Han endte på en godkendt P5, og vigtigst af alt fik han god læring med hjem. Nu skal bilen gøres klar til Night Race i Padborg, som er en bane Valdemar kender godt. Så må vi se hvad det kan blive til.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track