Tre forskellige løbsvindere i premiere

Det blev med tre forskellige løbsvindere, at sæsonen i Formel Ford-klassen i weekenden blev skudt i gang på Ring Djursland. Michael Markussen, Kolding, Lasse Sørensen, Svenstrup, og svenske Joakim Darbom var de tre herrer, som hver især fik lov til at komme øverst på podiet, og fælles for alle tre løbsvindere gjaldt det, at de måtte kæmpe for deres førstepladser.

Michael Markussen kunne dog notere sig for sæsonstartens eneste start-mål-sejr, da han førte samtlige 19 omgange af klassens første løb, men han fik det dog ikke let. Gennem hele første halvdelen af løbet blev han skygget af Lasse Sørensen, og det var først, da teamkammeraten begik en mindre fejl og tabte kontakten til Michael Markussen, at denne kunne cementere sin føring ved at opbygge et forspring på 14 sekunder ved det ternede flag.

2013-Felt-01

I andet løb blev begge kørere fra RS Competition dog udfordret af Joakim Darbom. Et teknisk problem havde betydet, at svenskeren måtte starte fra pitten i første heat, hvorfor han derfor ikke kom til at spille nogen rolle. Det gjorde han derimod i andet heat, hvor han fra start lagde sig imellem d’herrer Markussen og Sørensen. Den førende Michael Markussen havde en lille buffer, for bagfra blev Joakim Darbom presset af Lasse Sørensen, men der blev holdt et meget højt tempo. Alle i trioen formåede således på skift at sætte hurtigste omgang, og mod løbets slutning lykkedes det så Joakim Darbom at få rystet Lasse Sørensen af sig og gå til angreb på Michael Markussen, som passerede få omgange før mål.

Før tredje heat blev svenskeren atter ramt af teknisk problemer, så han slet ikke kom til start, så her blev løbet én lang duel mellem Michael Markussen og Lasse Sørensen. Her var det Lasse Sørensen, som førte fra start, men han blev snart presset af Michael Markussen, som på sjette omgang fandt en åbning og strøg forbi. Selv om Lasse Sørensen lagde sig i slipstrømmen på teamkammeraten, virkede der ikke til at være en mulighed for at komme forbi, men i banens hårnål på næstsidste omgang kom Michael Markussen lidt for langt ud i svinget, og det udnyttede Lasse Sørensen til at dykke indenom og tage sejren.

Fotograf: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track