Tre forskellige løbsvindere – og ny mand i front i tabellen

For anden gang i denne sæson var de danske Formel Ford-kørere draget til udlandet for at kæmpe om mesterskabspoint. Kamppladsen var Sturup Raceway i det sydlige Sverige, og det blev en løbsweekend, hvor man dels havde tre forskellige vindere af de tre løb, dels fik en ny mand frem på førstepladsen i tabellen.

De tre førstepladser blev fordelt mellem Nicolai Sylvest, Jægerpris, Michael Markussen, Kolding, og Niklas Dall Knudsen, Haderslev. For sidstnævnte kører var der tale om karrierens første sejr i en Formel Ford-racer, mens resultatet af de tre løb betød, at Nicolai Sylvest og Michael Markussen byttede pladser forrest i tabellen, så det nu er Michael Markussen, der er ny mand på den sammenlagte førsteplads. Ny mand er måske så meget sagt, for koldingenseren har nemlig tidligere i år været etter i tabellen.

Er der et team, som kender Sturup Raceway ud og ind, så er det Fluid Motorsport, og det kunne en af teamets kørere, Nicolai Sylvest udnytte ved at sætte pole position til første heat, som han førte fra start til mål. I andet heat startede han også fra pole position, men efter et par omgange af løbet lykkedes det Michael Markussen at gå forbi og tage sejren foran Nicolai Sylvest, der blev fulgt over målstregen af sin teamkammerat Lasse Sørensen, Svenstrup.

Kampen mellem de forreste havde betydet, at trioen først i mål ikke havde været de hurtigste. Således formåede Niklas Dall Knudsen – inden han måtte udgå af løbet – at sætte hurtigste tid og dermed erobre pole position til tredje løb. Og den fordel kunne han udnytte til at tage sin første sejr og samtidig blive sæsonens syvende løbsvinder i Formel Ford-klassen.

Netop det tredje og sidste løb fik flere dramatiske episoder. Kasper Kring Rasmussen, Århus, havde en afkørsel, som udløste en safety car-periode, men senere fik Nicolai Sylvest en defekt, så han tabte fart og blev ramt af den bagvedkørende Nicolaj Jacobsen, Mårslet, der nærmest landede ovenpå hans bil, så begge måtte udgå. Netop denne episode var netop sammen med Michael Markussens gode løbsweekend medvirkende til, at etteren og toeren byttede plads i tabellen, hvor der dog kun er syv point mellem dem.

Også blandt kørerne med de tungere Zetec-motorer blev der byttet rundt på tingene. Mikkel Byrialsen, Århus, havde en dårlig løbsweekend og gled fra første- til tredjepladsen i Zetec Cuppen, hvor Mikkel Overgaard Pedersen, Struer, kom i front for tabellen foran Mathias Storbank, Give. Også ligesom når det gjaldt løbsresultatet generelt, fik man på Sturup Raceway også tre forskellige løbsvindere i Zetec Cuppen. Udover Mikkel Overgaard Pedersen og Mathias Storgaard blev også Nicolaj Jacobsen noteret for en klassesejr.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track