Fantastiske og forrygende fighter

Det var med nogle fantastiske og forrygende fighter, at den danske Formel Ford-klasse kunne afvikle sin sidste løbsweekend inden en kort sommerferie. På Padborg Park blev årets tredje mesterskabsafdeling afviklet over tre løb, og for første gang i år kunne tre forskellige kørere kåres som vindere. Mathias Kristensen, Charlottenlund, tog sin første Formel Ford-sejr overhovedet. Jan Jønck, Skødstrup, scorede nummer to, mens Frederik Schandorff, Rønde, med sejren i det tredje løb kunne forsvare sin føring i det danske mesterskab.

2014-Kristensen-Joenck-02

Mathias Kristensen grundlagde sin første Formel Ford-sejr med en perfekt start, så han kunne føre lørdagens løb foran Mathias Weinreich Smith, Nibe, og Jan Jønck, og det blev noget lettere for ham, da nordjyden måtte udgå med et løst speederkabel. Mathias Kristensen og Jan Jønck kunne herefter score årets første 1-2-sejr for RS Competition, men bag ved dem var der en hård kamp om den sidste plads på podiet. Kampen stod mellem Christian Schandorff, Rønde, og Kasper Larsen, Aalborg, og det var første på sidste omgang, at Christian Schandorff sikrede sig tredjepladsen.

Andet løb blev om noget endnu mere intenst.

Det kan godt være, at Jan Jønck på papiret førte løbet fra start til mål, men han blev det meste af vejen presset. Først af Mathias Kristensen, men da han måtte stoppe med et elektrisk problem, tog Mathias Weinreich Smith over. Men han kom også under pres. Presset kom fra Frederik Schandorff, Rønde, som efter en løbsstart i Nürnberg lørdag havde måttet starte løbet fra sidste placering, men han kørte sig op. Duoen pressede på over for Jan Jønck, og selv om de byttede pladser, så lykkedes det ikke Frederik Schandorff at gøre noget ved Jan Jønck.

2014-Bak-Larsen-Kasper-02

Bag førertrioen var der også kamp. Atter engang kæmpede Kasper Larsen og Christian Schandorff mod hinanden, og selv om Kasper Larsen denne gang kom først i mål, så fik han ikke lov til at beholde sin tredjeplads, da frihøjden på hans bil viste sig at være for lav. Bag dem var der også kamp mellem Sander Wichmann Mortensen, Valby, og Frank Mortensen, Helsinge. Her var det sønnike, som trak sig sejrrigt ud af familieduellen.

I tredje og sidste løb var det Mathias Weinreich Smith, som umiddelbart lavede den bedste start, men inden første sving blev han passeret af Frederik Schandorff, som herefter kunne blive weekendens tredje sejrherre og forsvare sin føring i kampen om mesterskabet.

Formel Ford-kørerne holder nu en kort sommerferie, inden kampen om mesterskabet genoptages i den sidste weekend af juli på Kinnekulle Ring i det centrale Sverige.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track