Frederik Schandorff tæt på fuldt hus i Formel Ford

Formel Ford slog ved årets sæsonstart på FDM Jyllandsringen atter sin status fast som den førende talentudviklingsklasse indenfor dansk bilsport. Det var den nye generation af kørere, som satte sit præg på den første af årets mesterskabsafdelinger.

Frederik Schandorff, Rønde, kunne bygge videre på den succes, han skabte, da klassen sidste gang gæstede racerbanen ved Silkeborg. Denne gang blev det til to sejre, en andenplads og ikke mindst en solid føring i kamp om mesterskabet. Men derimod ikke være sagt, at han fik det let. Han blev udfordret.

Det gjaldt således i tidtagningen. Her blev sidste års bronzevinder nemlig blot noteret for femtebedste tid, et halvt sekund efter manden på pole position, Mathias Weinreich Smith, Nibe. Han holdt da også føringen i første heat længe, men midtvejs i løbet havde Frederik Schandorff ikke blot fået kørt sig frem, men var også kommet i en position, hvor han kunne passere nordjyden.

2014-Felt-01

Andet heat udløste en ny sejr til Frederik Schandorff, men også her måtte han kæmpe for førstepladsen – blot på en anden måde. Djurslændingen var kommet godt fra start, men gennem samtlige 14 omgange blev han konstant skygget af den debuterende Jan Jønck, Skødstrup. Afstanden mellem de to bølgede hele tiden frem og tilbage i takt med, at den ene skulle forsvare, og den anden skulle angribe. På nogle omgange var det halvandet sekund, der adskilte de to, andre gange langt mindre. I mål var Frederik Schandorffs forspring således blot på to tiendedele af et sekund.

I weekendens tredje og sidste heat blev publikum så endelig vidne til sæsonens første debutantsejr, og det var netop Jan Jønck, som her fik revanche. Men ikke uden kamp. Frederik Schandorff fik nemlig i løbet af de første par omgange arbejdet sig fra tredje- til førstepladsen, men så slog Jan Jønck tilbage og kom igen i front, og her blev han indtil det ternede flag. Men også her var der tale om en tæt kamp, hvor kun få tiendedele adskilte de forreste.

Flere kørere fra den unge generation gjorde sig gældende i sæsonpremieren. Mathias Weinreich Smith, der længe havde ført første heat, bakkede den andenplads, der her blev hans slutresultat op med to femtepladser, mens Nicklas Ingemann, Vejle, med to tredje- og en fjerdeplads fik erobret en foreløbig tredjeplads blandt de fem kørere, som dominerede feltets forreste ende i premiereweekenden.

2014-Suenson-Danefred-01

Blandt kørerne i den indlagte Zetec-klasse endte årets første Formel Ford-runde med to klassesejre til Kevin Suenson, Gram, og en enkelt til Keld Danefred Nielsen, Vordingborg.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track