Frederik Vesti – farten var til mere

_DSC8055-2webEfter forrige weekends flotte præstation på Ring Djursland, var forventningerne, og forhåbningerne høje, til Grand Prix Danmark på Jyllandsringen. Men forventningerne blev dog ikke helt indfriet. Men det afholder ikke Frederik fra at være rigtig tilfreds med weekendens udbytte.

– Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Mit fokus rækker længere end at vinde for enhver pris. Jeg vil helt klart gerne stå øverst efter hvert løb, men det er ikke det vigtigste for mig. Jeg er 14 år, og feltets absolut yngste. Så jeg har en meget stejl indlæringskurve. Det betyder at jeg ikke kan få alt med, hver gang. Så derfor er der også lagt en klar og meget målrettet plan for mig. Og hidtil har jeg opfyldt alle delmål, så jeg er rigtig godt tilfreds.

Men det er nok ikke svært at forestille sig, at alle de der så Frederiks løb på Djursland, havde håbet han kunne gentage succesen. Det gjorde han jo faktisk også til dels. Det kunne bare ikke aflæses på podiet. I heat 1 var Frederik flyvende. Han startede som P4, men fik hurtigt overhalet Casper Pilgaard på P3. Herefter fløj han nærmest op til de to førende, og herefter var det en lang placeringskamp. Men det var meget svært at komme forbi, og selvom Frederik følte at han var hurtigere end de 2 i front, så måtte han tage til takke med en 3. plads.

Heat 2 var ikke nogen succes. I forbindelse med teknisk kontrol, blev Frederiks elektroniske styreboks plomberet, og i den proces var der formentlig opstået en løs forbindelse. Så midt i heatet satte den ene cylinder ud, og det var omsonst at fortsætte. Men indtil da, havde Frederik igen bevist at farten var rigtig god.

Heat 3 blev igen lidt dramatisk. Frederik startede sidst efter 2. heats defekt. Men allerede i første sving var han P4. Han nåede også at overhale Christian Rasmussen, inden det gik galt. Efter en tæt kamp mellem Frederik og Casper Pilgaard var der kontakt mellem de to biler. Casper snurrede rundt, men kom dog videre. Frederik kom fint videre, men dommertårnet takserede berøringen til en stop-and-go straf til Frederik. Og derfor måtte han i pit. Da han kom ud, var det som sidst, med 35 sekunder til den nærmeste. Men han formåede alligevel at køre sig op som P5.

Så selvom man ikke resultatmæssigt kan sige at det var en god weekend, så var det værdifuld læring for feltets “Benjamin”. Han er allerede nu i gang med forberedelserne til weekendens løb på Padborg Park. Og mon ikke man skal forvente ham i toppen igen…?

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track