Frederik Vesti – stadig fortrøstningsfuld

_DSC7583webTuren til Norge gav ikke den håbede podieplacering til Frederik Vesti. Men det ændrer dog ikke på at Frederik stadig er tilfreds med weekenden. Tro dermed ikke, at han ikke gerne ville have vundet. Men det er vigtigt at der er kvalitet bag det der foretages, og den slags tager altså tid at bygge op. Frustrerende lang tid. Men det er stadig vigtigt at holde målet for øje, og ikke lade sig lokke til at begå dumme fejl. Og det var netop derfor at podieplaceringerne lader vente på sig – Frederik er tålmodig og kvalitetsbevidst. Det betyder så også, at der ikke ses vilde afkørsler og satsede overhalinger.

Weekenden var et bevis på, at der trods alt er kommet en stor stabilitet over Frederiks kørsel, og bortset fra en enkelt situation, hvor han mistede fokus, så var alle aktioner velovervejede og kliniske. Der var bestilt tid til 4 frie træninger om fredagen, og her var det vigtigste, at få banen ind under huden, og at finde det rette setup. Banen var teknisk udfordrende og derfor var feedback til raceingeniøren rigtig vigtig. Det var også tydeligt at se, at der blev givet god feedback. Fra at starte med næsten 2 sekunder til forreste mand, fik Frederik stille og roligt barberet afstanden ned til omkring et sekund i tidtagningen.

En tidtagning der i øvrigt indeholdt det ene øjeblik hvor der gik teenager i den. Der var rigtig god fart i bilen, og aftalen med teamet var at lægge sig ned foran de noget langsommere Formula Basicbiler, og opbygge et godt hul til de forankørende, for på den måde at skabe sig nogle gode flyvende omgange. Men i en blanding af kådhed og manglende erfaring fik både Frederik og teamkammeraten Mikkel Höyer gjort tidtagningen til deres eget lille racerløb, og i stedet for at give hinanden plads, så kæmpede de om at være forrest. Det betød at de faktisk begge fik en dårligere tidtagning end forventet. Så i stedet for at have været ca 1/2 sekund fra den forreste, endte de begge med at være omkring et sekund bagud. Det kunne have været P2 i stedet for P4 på startgridden. Men vigtig læring trods alt.

Begge heats blev afviklet i meget trafik, og det satte sine spor i afviklingen, men gav også god læring. I første heat, var Frederik uheldig at blive fanget bag lidt trafik, og det betød at han måtte tage til takke med P5. I heat 2 var det anderledes tæt for Frederik, og han fik lov til at kæmpe om placeringerne med Casper Pilgaard, og løb til slut med 4. pladsen. Vigtigst af alt var dog, at han nu fik vist, at afstanden til den forreste kun er ca 1/2 sekund. Og det er det der skal bygges videre på.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track