Hvem bliver Nicolai Sylvests afløser?

Kortene er på mange måder blevet godt og grundigt blandet, når kampen om årets danske mesterskabstitel i Formel Ford tager sin begyndelse på Ring Djursland i weekenden. Teamskifter og debutanter er nogle af de ting, som 2013-sæsonen i Danmarks eneste klasse for formelbiler kommer til at byde på, hvor der tillige også skal findes en helt ny mester. Triumfatoren fra sidste sæson, Nicolai Sylvest, Jægerspris, har nemlig valgt at gå et trin op i det internationale motorsportshierarki, hvor han i år skal køre international Formel 3.

I stedet er en stribe nye racerkørere dog kommet til klassen. CF Racing har således valgt at tage springet fra kartingsporten til Formel Ford, hvor holdet stiller til start med et par franskbyggede Mygale SJ08-racere, som skal køres af brødreparret Christian og Frederik Schandorff, begge Rønde. Speciel sidstnævnte kører vil konkurrenterne givetvis skulle holde øje med, for sidste år vandt Frederik Schandorff Danmarksmesterskabet i den internationale KF2-klasse, ligesom han blev kåret som årets kartingtalent.

2012-Felt-08

Slavko Ivanovic, København Ø, er et andet nyt navn, som man vil kunne opleve i Formel Ford-klassen i år. Slavko Ivanovic kravler på Ring Djursland ned i den Ray, som Jesper Egebart, Børkop, har kørt til DM-titler, og at debutanten også kan give gas, beviste han med sin tredjeplads i World Cuppen for KF3-klassen i karting sidste år.

Men Formel Ford-feltet på Ring Djursland kommer ikke kun til at bestå af lovende debutanter. Der vil også være en række hurtige gengangere fra sidste sæson.

Michael Markussen, Kolding, var en af sidste års debutanter, og han var hele sæsonen igennem med fremme i kampen om DM-titlen, hvor han dog måtte slutte med en sølvmedalje. Michael Markussen vil helt klart kunne drage fordel af, at han også i år fortsætter hos RS Competition, hvor han dog får en ny teamkammerat i form af Lasse Sørensen, Svenstrup, der ligeledes var en af sidste års løbsvindere.

Ligesom i tidligere sæsoner vil der også være en klasse i klassen i Formel Ford.

Det er Zetec Cuppen for biler med de ældre og tungere Zetec-motorer, og også her skal der findes en ny mester. Såvel Mathias Storbank, Give, som Sander Wichmann Mortensen, Valby, har erfaring fra tidligere år, mens Lasse Jakobi Ougaard, Odder, og Jørgen Løjborg Jensen, Esjberg, er debutanter.

Fotograf: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track