Jønck tæt på hattrick i Sverige

Det danske Formel Ford-felt var i den sidste weekend af juli draget til Kinnekulle Ring i Sverige for at udkæmpe årets fjerde afdeling af det danske mesterskab, og selv om racerbanen var ny i Formel Ford-sammenhæng for alle i feltet, så var der specielt to kørere, som skilte sig ud. Det var Mathias Kristensen, Charlottenlund, og Jan Jønck, Skødstrup, hvis to Aquila-racere fra RS Competition var temposættende det meste af weekenden.

2014-Joenck-Smith-Schandorff-01

Det blev dog kun til to sejre ud af tre mulige for duoen, hvor det var Jan Jønck, som løb med de store pokaler. En gang i løbet af weekenden formåede Mathias Kristensen at krydse målstregen først, men en teknisk uoverensstemmelse med hans bil betød en udelukkelse, hvorfor den mesterskabsførende Frederik Schandorff, Rønde, kunne tage sæsonens syvende sejr og forsvare sin sammenlagte førsteplads.

I det første heat førte Jan Jønck fra start til mål og hentede en tre-sekunders sejr hjem, hvor hans forspring blev hjulet godt på vej af den duel om andenpladsen, som stod mellem Frederik Schandorff og Mathias Kristensen, mens Mathias W. Smith, Nibe, og Kasper Larsen, Aalborg, på tilsvarende vis havde en hård kamp om fjerdepladsen.

I andet heat – hvor der i øvrigt tidligt måtte indsættes en safety car grundet et sammenstød mellem Sander Wichman Mortensen, Valby, og Christian Schandorff, Rønde – formåede Jan Jønck denne gang også at lægge sig i front. Bag sig blev han fulgt af Mathias Kristensen og Frederik Schandorff, men begik så en fejl og kørte af banen. Han kom dog tilbage på asfalten igen, men var faldet langt tilbage.

2014-Smith-Larsen-01

Mathias Kristensen – der i alle tre løb satte hurtigste omgang – fik herefter opbygget et solidt forspring til Frederik Schandorff, der dog mod slutningen af løbet blev presset hårdt af Mathias W. Smith og Kasper Larsen. Mathias Kristensen kom først i mål, men måtte senere afgive sejren, da en teknisk efterkontrol viste, at bilens frihøjde ikke overholdt minimumskravet.

Tredje og sidste heat udløste en sikker sejr for Jan Jønck, der dermed er rykket frem fra fjerde- til andenpladsen i den samlede stilling efter Frederik Schandorff.

Løbsweekenden på Kinnekulle Ring bød også på et comeback til en Formel Ford-veteran, nemlig Alex Stubberup Frederichsen, Lystrup, som sidst kørte i klassen i slutningen af halvfemserne. I Copytec Racings Spectrum-racer blev det til en fjerde- og to sjettepladser for veteranen, som undervejs måtte lide den tort at indkassere en stop-and-go-straf for tyvstart.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track