Lundgaard og Smith leverede flot race

Sjette afdeling af Pirelli Formel Ford Danmarksmesterskabet fandt sted på FDM Jyllandsringen, og her var der specielt to kørere, som var i fokus. Det var den mesterskabsførende Mathias Weinreich Smith, Nibe, og den nytilkomne Daniel Lundgaard, Hedensted. De delte sejrene i de tre løb mellem sig med cifrene 2 og 1, men undervejs bød de på fantastisk race, som tryllebandt publikum.

2015-Lundgaard-Christiansen-01

Ved sin første løbsweekend på FDM Jyllandsringen havde Daniel Lundgaard sikret sig pole position, men trods sin mangeårige ballast fra kartingsporten var der alligevel noget, der skulle læres. Det var starterne. Han var den første, som kørte, men da konkurrenterne var så høflige at vente med at give gas, indtil der var givet startsignal, kom det ikke som den store overraskelse, at Daniel Lundgaard blev idømt to strafbaner for forseelsen.

Da den første var afviklet, var Mathias Weinreich Smith kommet forbi. Da den anden var afviklet, var også Kasper Larsen, Aalborg, kommet forbi. Det lykkedes dog Daniel Lundgaard at passere Kasper Larsen, men Mathias Weinreich Smith nåede han ikke.

Andet løb bød på årets vel nok bedste race.

De nøgne fakta fortæller, at Mathias Weinreich Smith førte fra start foran Daniel Lundgaard, men stillingen var lige omvendt ved målpassagen. Men herimellem var gået 14 omgange, hvor de to havde kæmpet tæt og intenst. Og det blev overordentlig tæt mod afslutningen. 14 hundrededele. 17 hundrededele. 24 hundrededele og 12 hundrededele. Det var afstanden på de fire sidste omgange, inden Daniel Lundgaard kunne vinde.

Tredje løb gav sejr til Mathias Weinreich Smith, som dermed bragte sig et skridt tættere på DM-titlen i Formel Ford. Men også her måtte han kæmpe sig forbi Daniel Lundgaard.

2015-Mortensen-Rytter-01

I det hele taget sørgede kørerne fra Pirelli Formel Ford at levere masser af godt race ved GP Danmark på FDM Jyllandsringen. Kasper Larsen og Michael Christiansen, Kongerslev, havde således en løbslang duel om tredjepladsen i andet løb – en duel, som først sluttede, da de kom i nærkontakt kort før mål. Og de to alderspræsidenter – Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, og Frank Mortensen, Helsinge – havde endnu en af deres mange nærkamp i oldboys-kategorien.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track