Forhåndsafgørelse på Padborg Park?

Årets Pirelli Formel Ford Danmarksmesterskab afvikles over otte løbsweekender, hvor den syvende og næstsidste køres i weekenden på Padborg Park. Og der kan meget vel falde en forhåndsafgørelse omkring, hvem der senere på årets skal have den store guldmedalje hængt om halsen.

2015-Smith-Mathias-W-03

Mathias W. Smith, Nibe, har nemlig været ganske suveræn i de løb, der er blevet kørt i denne sæson, og han har nærmest sikret sig en matchbold, så han måske allerede søndag eftermiddag kan kalde sig Danmarksmester. Nordjyden har vundet halvdelen af årets atten kørte løb, og da han har været på podiet i otte af de ni andre løb, har han et forspring på 98 og 123 point til henholdsvis Kasper Larsen, Aalborg, og Christian Schandorff, Rønde – de to eneste kørere, som har teoretisk mulighed for at indhente ham.

Der er 75 point at kæmpe om i den kommende weekend – og yderligere 75 i finalerunden sidst på måneden – men for både Kasper Larsen og Christian Schandorff gælder det, at de reelt set skal vinde alle weekendens tre løb for at holde fast i deres guldhåb. Og selv om de skulle gøre det, så har Mathias W. Smith stadig en mulighed for at tage titlen en løbsweekend før tid. Bliver han noteret for blot en tredjeplads og to fjerdepladser på Padborg Park, vil hans pointscore blive så stor, at ingen andre kan indhente ham i tabellen for Pirelli Formel Ford Danmarksmesterskabet.

Om Mathias W. Smith vil køre taktisk på Padborg Park er nok tvivlsomt. Det ligger ikke i Formel Ford-kørernes natur at gøre det. De kæmper for hver en placering.

Kasper Larsen og Christian Schandorff tegner til at blive hans værste rivaler, men han skal også forvente hård modstand fra Daniel Lundgaard, Hedensted, der har vundet løb ved de to seneste afdelinger. Og så har Michael Christensen, Kongerslev, og Mads Hoe, Hadsten, begge vist stigende formkurve.

Også i Zetec Cuppen og klassens Oldboys Cup kan der falde en forhåndsafgørelse på Padborg Park. Her har henholdsvis Kevin Suensson, Gram, og Niels Ejnar Rytter, Trustrup, så stort et forspring i tabellen, at der skal gå meget galt for dem, hvis ikke de skal vinde samlet.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track