Mathias W. Smith Danmarksmester før tid

Vinderen af Danmarksmesterskabet i Pirelli Formel Ford-klassen blev fundet i forgangne weekend på Padborg Park. Selv om der endnu resterer en mesterskabsafdeling, og selv om han blot blev nummer to i det første af weekendens tre løb i det sønderjyske, nåede Mathias Weinreich Smith, Nibe, op på så mange point, at han ikke kan indhentes i toppen af tabellen.

2015-Smith-Loejborg-01

Kasper Larsen, Aalborg, og Christian Schandorff, Rønde, var de to kørere, som inden løbsweekenden på Padborg Park havde teoretisk mulighed for at slå Mathias Weinreich Smith, men der var ingen af dem, som var i stand til at true nordjyden. Det var i stedet en af sæsonens debutanter, Daniel Lundgaard, Hedensted.

Daniel Lundgaard havde sikret sig pole position til første løb, men kom dårlig fra start og blev passeret af såvel Mathias Weinreich Smith som Kasper Larsen. Sidstnævnte fik han passeret på løbets femte omgang, men da han endelig var kommet forbi, var Mathias Weinreich Smith over alle bjerge. Sådan så det i hvert fald umiddelbart ud, men Daniel Lundgaard ville det anderledes. Med en stribe hurtige omgange fik han lukket hullet op til Mathias Weinreich Smith, men næste udfordring var så at komme forbi ham. Der måtte flere forsøg til, og først på allersidste omgang kom Daniel Lundgaard i front og tog sæsonens tredje sejr, men trods andenpladsen havde Mathias Weinreich Smith scoret tilstrækkeligt med point til, at han var Danmarksmester på forhånd.

2015-Lundgaard-Daniel-01

De to efterfølgende løb lignede på mange måder det første. Mathias Weinreich Smith kom bedst afsted, mens Daniel Lundgaard måtte bruge en god del af løbet på at komme i en position, hvor han kunne udfordre den nye mester. Det lykkedes ikke i andet heat, men i tredje heat arbejdede Daniel Lundgaard sig fra en fjerdeplads på første omgang til at komme i front på den ottende.

Generelt leverede kørerne i Pirelli Formel Ford-klassen masser af godt race i klassen. Racet var tæt og nogle gange lidt for tæt.

I første løb endte kampen om femtepladsen mellem Christian Schandorff og Mads Hoe, Hadsten, med nærkontakt mellem de to, så sidstnævnte ikke kunne fortsætte, og i det andet løb kom det til et hjulfletteri mellem Sander Wichmann Mortensen, Valby, og Michael Christiansen, Kongerslev, som begge måtte opgive at fortsætte, da deres hjulophæng havde taget skade.

Mathias Weinreich Smith var i øvrigt ikke den eneste kører, som kunne kalde sig mester før tid. Også Kevin Suensson, Gram, og Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, havde sikret sig så mange point, at de er sikre på titlen i henholdsvis Zetec Cuppen og Oldboys Cuppen.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track