Medaljekampen går ind i den afgørende fase

Kampen om at blive det næste navn i den lange række af Danmarksmestre i Formel Ford, som bl.a. tæller Formel 1-køreren Kevin Magnussen, går nu for alvor ind i sin afgørende fase. Det sker, når årets tredjesidste mesterskabsafdeling i den kommende weekend køres på Ring Djursland.

2014-Felt-03

Frederik Schandorff, Rønde, er favorit til at tage titlen. Chaufføren i den sorte Mygale har som den eneste i denne sæson vundet løb på samtlige de baner, som Formel Ford-klassen i denne sæson har besøgt, og sammen med en stribe anden- og tredjepladser har det givet ham en meget solid føring i toppen af tabellen. Rent faktisk er hans forspring så stort, at meget skal gå galt, hvis ikke han også efter denne weekend vil være i front.

Flere kørere har dog hen over sæsonen presset Frederik Schandorff, der i øvrigt gjorde rent bord, da Formel Ford-klassen sidste gang gæstede Ring Djursland.

Jan Jønck, Skødstrup, må betegnes som den største rival, specielt efter at han ved klassens seneste mesterskabsafdeling på Kinnekulle Ring i Sverige scorede to sejre og en fjerdeplads. Den unge østjyde har fået fart i bilen, og kan han have mere held sprøjten end ved sine første starter på Ring Djursland, vil han kunne udfordre Frederik Schandorff. Mathias W. Smith, Nibe, har været lidt i samme situation. Til tider lynende hurtig, men også forfulgt at dumme uheld, så han endnu ikke har taget en sejr i årets løb. Til gengæld understreger hans stribe af fem andenpladser, at nordjyden har potentialet til at nå helt til tops.

2014-Larsen-Schandorff-01

Tre andre kørere, som også forventes at blande sig i pokalkampen, er Mathias S. Kristensen, Charlottenlund, Nicklas Ingemann, Vejle, og Kasper Larsen, Aalborg. Sidstnævnte har ikke været med i klassen fra sæsonstart, men har hurtigt lært sig gamet, efter at han for to-og-en-halv måneder siden fik sin Formel Ford-debut på netop Ring Djursland. Senest lykkedes det nordjyden at hente en anden- og en tredjeplads ved løbet på Kinnekulle Ring.

Fotograf: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track