Status quo opretholdt i Formel Ford

Der blev ikke ændret meget på styrkeforholdet i toppen af feltet, da årets femte afdeling af det danske Formel Ford-mesterskab blev kørt på Ring Djursland. Frederik Schandorff, Rønde, og Jan Jønck, Skødstrup, blev noteret for henholdsvis en og to løbssejre, men måtte også begge indkassere en nulscore hver, så afstanden mellem de to i toppen af tabellen er stort set uændret.

2014-Felt-04

Jan Jønck vandt det første af weekendens tre heat, som han førte fra start til mål, og medvirkende til, at han ikke blev udfordret, var flere forhold. Dels nåede den mesterskabsførende Frederik Schandorff ikke frem til start, da hans speederkabel knækkede, dels havde duoen Mathias S. Kristensen, Charlottenlund, og Mathias W. Smith, Nibe, en tæt kamp om andenpladsen.

I det næste heat blev det også til sejr for Jan Jønck, og denne sejr var om noget endnu mere sikker. Hele 20 sekunder var forspringet til nærmeste konkurrent således, da det ternede flag blev svunget.

Her var det Mathias W. Smith, som var startet fra pole position på den fugtige racerbane, og han havde ligesom yderligere et par deltagere – Sander Wichmann Mortensen, Valby, og Kasper Larsen, Aalborg – valgt at satse utraditionelt ved at starte på tørvejrsdæk. Dette skulle imidlertid vise sig at være en forkert disposition, for Mathias W. Smith mistede på en af de første omgang vejgrebet og strøg af banen, så han på et tidspunkt var helt nede på syvendepladsen. Mod slutningen af løbet var der dog et klart tørt spor, hvilket Mathias W. Smith beviste ved at sætte hurtigste omgang, men forinden havde han dog sat så meget tid til, at han blot fik kørt sig op til fjerdepladsen efter en lang og hård kamp med Christian Schandorff, Rønde.

Formel Ford-klassens tredje og sidst heat blev kørt i regnvejr, som tog til i styrke. Her var Mathias W. Smith kortvarigt i front, men måtte overlade føringen til Jan Jønck, men fik den tilbage igen, da Jan Jønck kurede af banen og endte i sandkassen. Men i dette heat var Frederik Schandorff bedre kørende, og han kunne på tredje omgang passere Mathias W. Smith og holde føringen til mål.

2014-Suenson-Kevin-02

Løbsweekendens store overraskelse var Kevin Suensson, Gram.

Den unge racerkører deltager med en af de effektmæssigt svagere Zetec-biler, men på den meget våde asfalt blev effektforskellene i klassen udlignet, og Kevin Suensson kunne ubesværet køre sig til en samlet fjerdeplads – hans klart bedste Formel Ford-resultat til dato.

Foto: Henning Smed.

 

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track