Mester Jesper Egebart viste sin klasse på Padborg Park

I de to seneste år er det danske Formel Ford-mesterskab blev vundet af Jesper K. Egebart, Børkop, men i år har det ikke været planen, at den unge racerkører ville forsvare titlen. Et afbud i sidste øjeblik fra en anden kører forud for fjerde afdeling af mesterskabet på Padborg Park betød dog, at Jesper K. Egebart fandt styrthjelm og kørerdragt frem. Og så gav han den ellers gas.

Det blev til tre sejre i streg for den forsvarende mester, og da han samtidig også noterede sig for maksimumpoint ved et af de løb, der blev afviklet på den svenske Karlskoga-bane i midten af juni, er han nu rykket frem på en samlet femteplads i årets tabel, selv om han kun har scoret point i fem af sæsonens foreløbigt tolv løb!

Selv om Jesper K. Egebart resultatmæssigt gjorde rent bord på Padborg Park, så var der dog ikke tale om en walkover. Han vandt godt nok det første løb sikkert, men bedste omgangstid herfra – som bestemte startopstillingen til løb to – rakte dog ikke til andet end en startposition som nummer fire. Foran sig havde han i stedet Michael Markussen, Kolding, Morten Dons, Struer, og Niklas Dall Knudsen, Haderslev, men det lykkedes ham dog at komme forbi dem alle tre.

Kampen med Michael Markussen var dog hård, for selv da han var blevet passeret af Jesper K. Egebart, gav Michael Markussen ikke op og sørgede for at give ham kamp til stregen. Selv om det ikke blev til nogen sejr ligesom ved foregående Formel Ford-afdeling på Padborg Park, så kunne Michael Markussen dog reducere afstanden til den mesterskabsførende fra 34 til 11 points.

I front for tabellen ligger fortsat Nicolai Sylvest, Jægerspris, men han havde dog langt fra nogen perfekt weekend. Første løb udløste en tredjeplads, men det andet løb blev blot nogle få hundrede meter langt, inden han måtte parkere bilen efter et mindre startkollision, der også involverede Morten Dons. Begge måtte derfor starte sidste heat fra bageste række, og de to kørere kæmpede faktisk så meget mod hinanden, at de ikke kom så langt frem i rækkerne, som man skulle have forventet.

Første heat havde i øvrigt også budt på en startkollision, der sendte Frank Mortensen, Helsinge, ind i autoværnet og fik Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, til at lave piruetter midt i feltet. Men han kunne dog fortsætte!

Zetec Cuppen har efter løbene på Padborg Park fået ny mand i front. Det er Mathias Storbank, Give, der med tre andenpladser i de tre heats er gået forbi såvel Mikkel Byrialsen, Århus, som Mikkel Overgaard Pedersen, Struer, der begge led af forskellige tekniske problemer. Mikkel Overgaard Pedersen var ellers blevet bedste Zetec-kører i første heat, men så opgav hans motor ævred i andet heat, men på det tidspunkt havde Nicolaj Jacobsen, Mårslet, lagt sig i front og tog den første af to klassesejre.

Fotograf: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track