Mesterskabskampen fortsætter i Sverige

Normalt er det de danske racerbaner, der lægger asfalt til det hjemlige mesterskab for Formel Ford, men to gange årligt drager feltet udenlands for at få nye udfordringer. Og nye udfordringer er netop noget af det, som størstedelen af årets felt kommer ud for i weekenden. Det er nemlig kun en håndfuld af kørerne, som har løbserfaring med skuepladsen for årets femte mesterskabsafdeling, Sturup Raceway i Sydsverige.

Den skånske bane er dog velkendt territorium i danske Formel Ford-kredse, da der siden 2005 har været afholdt utallige mesterskabsafdelinger, ligesom banen også er en yndet testbane for specielt østdanske kørere og teams.

Sidste gang, banen blev brugt til en afdeling af det danske Formel Ford-mesterskab, var for 11 måneder siden, og ved den lejlighed var også kvintetten Niels Ejnar Rytter, Trustrup, Frank Mortensen, Helsinge, Mikkel Byrialsen, Århus, Sander Wichmann Mortensen, Valby, og Morten Dons, Struer, med. Dengang var det Morten Dons, som gjorde det bedst, da han bl.a. kørte sig en flot generel fjerdeplads hjem, selv om han sad bag rattet af en af de Zetec-biler, der ikke råder over så mange hestekræfter som de nyere Duratec-biler.

I år er Morten Dons skiftet til netop en af Duratec-bilerne, og inden løbet på Sturup Raceway er han med i medaljekampen. Vestjyden ligger aktuelt på en tredjeplads, men endnu mangler han at score sin første generalsejr i Formel Ford, men måske kan erfaringen fra sidste års løb være ham til gavn i år?

Men modstanden bliver hård. Det mangedobbelte Danmarksmesterteam Fluid Motorsport er det team af alle, der har testet mest på Sturup Raceway, så selv om weekendens løb bliver det første for såvel den mesterskabsførende Nicolai Sylvest, Jægerspris, som fireren i tabellen, Lasse Sørensen, Svenstrup, så har de allerede kørt masser af omgange på banen.

Løbsweekenden på Sturup Raceway er årets tredjesidste, men selv om sæsonen i Formel Ford derfor nærmer sig en afslutning, så er det endnu alt for tidligt at spå om udfaldet af mesterskabskampen.

Sæsonens 12 kørte løb er således blevet vundet af seks forskellige kørere, og rent faktisk er der flere kørere i feltet, som blot venter på den rigtige chance for at blive medlem af den eksklusive klub. Bare spørg Morten Dons, Lasse Sørensen og Niklas Dall Knudsen, Haderslev.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track