Nicolai Sylvest gik i udbrud

Racerklassen Formel Ford har i denne sæson ikke haft nogen klar mesterskabsfavorit. Igennem sæsonen har tre forskellige kørere taget en tørn i toppen af tabellen, men endnu har der ikke været en enkelt kører, som har skilt sig ud fra resten og formået at lægge afstand til konkurrenterne. Indtil seneste mesterskabsafdeling på Ring Djursland.

Her lykkedes det nemlig Nicolai Sylvest, Jægerspris, at gøre rent bord ved at vinde alle tre heats for klassen – en præstation, som den forsvarende mester Jesper K. Egebart, Børkop, har været ene om at gøre i en solo-optræden i år. Hattricket betød, at nordsjællænderen gik fra at være syv point efter nærmeste konkurrent Michael Markussen, Kolding, inden løbsweekenden, til at være 38 point foran. Og med 75 point tilbage at kæmpe om, har Nicolai Sylvest flere esser på hånden.

Selv om han vandt alle tre heats fra pole position, så kom sejrene i hus under vidt forskellige forhold. Til lørdagens heat valgte Nicolai Sylvest at satse på tørvejrsdæk, hvor stort set hele det øvrige felt startede på regnvejrsdæk. På en fugtig Ring Djursland var det en satsning, der i starten kostede mange placeringer, men i takt med, at der blev skabt et tørt spor, kunne Nicolai Sylvest tilbageerobre den ene placering efter den anden, så han på de sidste omgange kunne passere Niklas Dall Knudsen, Haderslev, og Michael Markussen, og tage sejren.

Netop de to kørere fra RS Competition udgjorde sammen med teamkammeraten Lasse Sørensen, Svenstrup, de største trusler for Nicolai Sylvest. I det første løb søndag fik nordsjællænderen det dog uventet noget lettere, da kampen bag ham mellem Lasse Sørensen og Michael Markussen blev så tæt, at disse kolliderede, så sidstnævnte satte mange pladser til, mens Michael Markussen måtte udgå – et væsentlig årsag til, at han er rykket mange point bagud i klassementet. I tredje heat var Lasse Sørensen også i tæt kamp med en af RS Competition-kørerne. Denne gang var det Niklas Dall Knudsen, men her var det teknikken, som strejkede, da Lasse Sørensen måtte trille ind til siden med svigtende bremser.

Fotograf: Henning Smed.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track