Ring Djursland er næste stop for Formel Ford-kørerne

Fem uger efter, at sæsonen blev skudt i gang på FDM Jyllandsringen, er det nu blevet tid for anden afdeling af årets danske Formel Ford-mesterskab, og det kommer til at foregå på den vel nok sværeste bane af alle på årets kalender, nemlig Ring Djursland.

2014-Schandorff-Joenck-01

Racerbanen på Jyllands næsetip er kendt og berygtet for sine stigninger og fald og ikke mindst sine sving, hvor flere af dem endda er blinde. Men det er ikke det eneste, som gør banen svær at køre på. Det gør det forhold også, at der mellem løbene ikke er mulighed for hverken at træne eller teste på den. Et godt forhåndskendskab fra tidligere løb er derfor en klar fordel, når man skal køre race på banen, og netop det har den førende i mesterskabet, Frederik Schandorff, Rønde. Han er i gang med sin anden sæson i klassen, og han kan bl.a. se tilbage på en 2013-sæson, der gav ham en sejr og tre tredjepladser i sine starter på Ring Djursland.

Ved sæsonpremieren var det kvartetten Jan Jønck, Skødstrup, Mathias Kristensen, Charlottenlund, Nicklas Ingemann, Vejle, og Mathias W. Smith, Nibe, der var hans værste udfordrere, og her er det faktisk kun sidstnævnte, der har tidligere løbserfaring med den krævende bane. Første gang trioen Jønck, Kristensen og Ingemann ruller ind på Ring Djurslands asfalt bliver under træningen lørdag formiddag, så for dem venter der noget af en udfordring.

2014-Ingemann-Smith-01

Men de bliver ikke de eneste kørere i feltet, som i weekenden får deres Ring Djursland-debut. Anden afdeling af mesterskabet byder nemlig på hele tre debutanter.

Nikolas Bjørnvig, Patrik Sandell Mathiesen og Kasper Larsen skal således alle sammen køre deres første Formel Ford-løb overhovedet på Ring Djursland, og for specielt sidstnævnte kører er det ikke med hans gode vilje, at det først kommer til at ske her. Kasper Larsen var nemlig forhindret i at være med i sæsonpremieren grundet sin lillesøsters konfirmation.

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track