Steady as she goes – Valdemar Eriksen

En helt igennem fantastisk weekend for unge Valdemar Eriksen. Det er sagt mange gange før: “Hastværk er lastærk”. Og Valdemar har ikke noget mesterskab der skal vindes i år. Han har noget erfaring der skal samles. Og når man har den tilgang, så er sidegevinsten ofte, at der kommer resultater undervejs, der giver ekstra brændstof til de sure timer i simulatoren, og til løbeturene. Og NightRace 2017 var en af de weekender hvor der for alvor blev tanket op med selvtillid og brændstof.

Allerede fra den første frie træning var der noget der tydede på at det godt kunne blive Valdemars weekend. Der var ikke brug for et stort smart telt eller en lækker nummerpige, for at sætte Valdemar op til at præstere. Han var klar. P4 var resultatet af træningen. Og han lavede lige en ditto til tidtagningen. Med ca 1 sekund til P3, viste han at der er sket meget siden første løb i april måned. 

I heat 1 fik Valdemar en rigtig fin start. Han satte sig hurtigt på P4 og øgede fint til den nærmeste konkurrent. Bilen der i sidste løb, endte med en eksploderet motor, kørte rigtig fint. Han øgede langsomt men sikkert til Martin Harritz bagved. Og samtidig hold han fint snor i Aske Nyggaard Bramming foran. Så da flaget faldt var afstanden kun 4 sekunder. Respekt!

Heat 2 blev en nervepirrende affære. Valdemar startede fint, og beholdt sin P4. Men Martin Harritz var lige i nakken af ham. Og på 7. omgang lykkedes det Martin at slippe forbi. Men Valdemar holdt fast i ham, og lod ham ikke slippe afsted. Men da en af de forankørende skulle overhale Valdemar, tabte han en del tid. Så hullet ved målstregen endte på 1,8 sekund. Meget tilfredsstillende, og noget der gav den unge nordjyde troen på at tingene begyndte at hænge sammen. 

Og I heat 3 fik man så syn for sagen. For selvom Valdemar fik lidt uventet hjælp fra en defekt gearvælgerstang hos en konkurrent, tager det intet væk fra hans flotte og velovervejede kørsel i heat 3. Heatet blev kørt i tusmørket, og med lys på bilerne. Det var et flot syn. Og den sorte racer tog sig flot ud i skæret af det kunstige lys. Valdemar startede ellers forsigtigt ud, men fik langsomt men sikkert styr på at køre i mørket. Og hans stabile kørsel betød at P4 ikke var i fare. Da Casper T. Hansen så må kapitulere til en defekt gearvælger, så var vejen banet for sæsonens første pokal. Jublen ville ingen ende tage. Og øjeblikket der på podiet, badet i det alt for skarpe lys, det kan ingen tage fra ham. Solid kørsel, og yderst velfortjent. Nu gælder det Ring Djursland og næstsidste afdeling i mesterskabet. Og hvem ved hvad Valdemar kan trække op af hatten…?!

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

da_DKDanish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track