En blandet fornøjelse, men i det store hele tilfreds – Aske Nygaard Bramming

Aske Nygaard Bramming

Efter en noget våd optakt til første løbsweekend, med masser af regn på Jyllandsringen, så Aske frem til at få mere forårsagtige forhold og frem for alt, tør asfalt. Selvom han jo ikke havde kørt langsomt på træningsdagen, er det nu alligevel federe at køre i tørvejr. Og det blev tørvejr!

Til tidtagningen lørdag var det dog som om der stadig var lidt der skulle justeres for at få samspillet mellem bil og kører til at virke 100%. Det betød at Aske havde svært ved at finde det rigtige greb i banen, og han kunne ikke rigtigt finde det optimale flow, rundt på den teknisk krævende bane. Alligevel kørte han ind som P3 på sin første officielle tidtagning i Formel 5. Godkendt!

Til heat 1 var Aske med fremme fra starten. Men da han netop havde gjort klar til overhaling af Jonas Lindhard, på P2, begyndte bilen at sætte ud. Problemet udviklede sig, og efter 5 omgange valgte Aske at stoppe sin deltagelse i heatet, og køre i pit. Det viste sig at det var en kortslutning i elsystemet der fik bilen til at sætte ud. Ærgerligt, og ikke mindst fordi det betød at startplaceringen nu var P10 til heat 2. 

Nå, men der var ikke andet at gøre end at spænde hjelmen godt, og få kørerhandskerne trukket godt på plads, og så tage kampen op. Og det gjorde han, i den grad. Fra P10 på gridden arbejdede Aske sig langsomt op igennem feltet. Kun Martin Harritz voldte ham lidt problemer, men med 3 omgange igen lå han på en flot P3 ud af de 12 startende biler. Rigtig flot heat af den unge københavner, og en understregning af at Aske er en man skal holde øje med i fremtiden.

Det 3. og sidste heat skulle jo så være der hvor Aske viste alle at han var opgaven voksen. Og med en fantastisk start, gav han da også venner og familie en masse sommerfugle i maven. For en perfekt start sendt ham op, lige i ryggen af den førende Casper T. Hansen. Og efter 3 omgange fik han held til at smutte forbi Casper og lægge sig flot på P1. Glæden var stor på tribunen. Men den varede kort. For kun 3 omgange som den forreste blev det til, inden bilen igen begyndte at sætte ud. Aske kæmpede bravt, men måtte desværre afgive to placeringer inden slutflaget. Det betød endnu en P3. Lidt skuffende efter den flotte kørsel.

Men I store træk har weekenden været tilfredsstillende, og meget lærerig. Så nu ser Aske frem til næste afdeling på Ring Djursland d. 10-11. Juni. Ses vi? – mon ikke!

Del denne nyhed:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Læs tidligere nyheder

Prøv en Formel 5!

Går du og overvejer at køre Formel 5? Nu har du muligheden!…..

Formel 5 får udenlandsk deltagelse!

Den forsvarende Rotax Max Clubsport Junior mester, Oliver Kratsch, deltager i de sidste tre DM-afdelinger som en forberedelse til sin 2023 sæson.

en_GBEnglish

7. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

2. til 3. oktober - Finaleløbet

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

6. afdeling af DM på Ring Djursland

18. september - Septemberløbet

Adresse: Amu-Centervej 2, 8560 Kolind

Ring Djursland track

5. afdeling af DM på Padborg Park

4. til 5. september - Night Race

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track

4. afdeling af DM på FDM Jyllandsringen

20. til 22. august - Grand Prix Danmark

Adresse: Jyllandsringen, Skellerupvej 38, 8600 Silkeborg

FDM Jyllandsringen track

3. afdeling af DM på Sturup Raceway

12. til 13. juni - Copenhagen GP

Adresse: Nötesjövägen 317, 233 91 Svedala, Sverige

Sturup Raceway track

2. afdeling af DM på Padborg Park

15. til 16. maj - Historisk weekend

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

1. afdeling af DM på Padborg Park

24. til 25. april - Åbningsløbet

** AFLYST **

Adresse: Flyvepladsen 10, 6330 Padborg

Padborg Park track